FOTO + VIDEO: Spektakularan godišnji koncert plesnog kluba Feniks
Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder 2011/koncertfeniks is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

FOTO + VIDEO: Spektakularan godišnji koncert plesnog kluba Feniks

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 2011/koncertfeniks is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Prošlo je punih 15 godina od prve plesne produkcije Športsko-plesne udruge Fenix, od kada svake godine organizira godišnji koncert na kojemu plesači pokazuju što su uvježbali.

 

Tako je bilo i sinoć kada je u dvorani Zrinjevac više od stotinu plesača izvelo koreografije iz refijalnih fomracijskih show plesova, salse, sportskih standardnih i latino-američkih plesova, jazz dancea, break dancea i atraktivnoga akrobatskog rock'n'rolla.

Osnivač je Športsko-plesne udruge Fenix Darko Valentić koji je na početku okupio 20-ak plesača da bi vrlo brzo taj broj narastao nekoliko puta, a mnogi su od njih osvajali zapažene rezultate na natjecanjima širom svijeta. Među rijetkima su koji vlastitim koreografijama mogu prirediti cjelovečernji nastup. U jednom takvom, dakle, uživali su sinoć brojni posjetitelji u dvorani Zrinjevac. 

Od 1994. godine Fenix pleše i od tada je dio plesne priče Osijeka, šireći plesnu kulturu među svim generacijama, razvijajući korisne i umjetnički vrijedne plesne umjetnosti. Fenix redovito organizira kulturno-zabavne priredbe, turneje, koncerte, plesna natjecanja i tečajeve te sudjeluje na plesnim manifestacijama i natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

{galerija width=93 height=73}2011/koncertfeniks{/galerija}

FOTO: M.Banić (SiB.hr)
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak