Lifestyle / Ostalo

FOTO + VIDEO: Spektakularan godišnji koncert plesnog kluba Feniks

FOTO + VIDEO: Spektakularan godišnji koncert plesnog kluba Feniks

 

Tako je bilo i sinoć kada je u dvorani Zrinjevac više od stotinu plesača izvelo koreografije iz refijalnih fomracijskih show plesova, salse, sportskih standardnih i latino-američkih plesova, jazz dancea, break dancea i atraktivnoga akrobatskog rock'n'rolla.

Osnivač je Športsko-plesne udruge Fenix Darko Valentić koji je na početku okupio 20-ak plesača da bi vrlo brzo taj broj narastao nekoliko puta, a mnogi su od njih osvajali zapažene rezultate na natjecanjima širom svijeta. Među rijetkima su koji vlastitim koreografijama mogu prirediti cjelovečernji nastup. U jednom takvom, dakle, uživali su sinoć brojni posjetitelji u dvorani Zrinjevac. 

Od 1994. godine Fenix pleše i od tada je dio plesne priče Osijeka, šireći plesnu kulturu među svim generacijama, razvijajući korisne i umjetnički vrijedne plesne umjetnosti. Fenix redovito organizira kulturno-zabavne priredbe, turneje, koncerte, plesna natjecanja i tečajeve te sudjeluje na plesnim manifestacijama i natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

{youtube}KZnwy5HYHdc{/youtube}

FOTO: M.Banić (SiB.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!