Lifestyle / Ostalo

Najveće uskršnje gnijezdo idućeg vikenda u Osijeku

Najveće uskršnje gnijezdo idućeg vikenda u Osijeku

Manifestacija " Najveće Uskrsno gnijezdo na svijetu" održava se na Veliku subotu 31. ožujka 2018. godine na središnjem osječkom trgu (Trg Ante Starčevića), u vremenu od 9 do 19 sati.

Pozivamo građane da na Veliku subotu dođu u središtu grada, gdje ih očekuju brojni zabavni sadržaji, da donesu svoje pisanice i stave ih u najveće gnijezdo na svijetu. Ujedno je to i poziv da svi zajedno pridonesemo ljepoti našega Grada i najvećeg kršćanskog blagdana - Uskrsa.

Doduše, događanja počinju već u petak 30. ožujka 2018. na središnjem osječkom trgu. U jutarnjim satima počinje izgradnja najvećeg Uskrsnog gnijezda na svijetu, s radom će početi zabavni park i tada građani mogu po akcijskim cijenama kupovati poklone za Uskrs.

U suradnji s Gradom Osijekom djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi zajedno sa svojim tetama i učiteljicama pripremaju pisanice koje će u subotu donijeti u spomenuto gnijezdo, dok osječki scouti na Veliku subotu za osječke mališane organiziraju potragu za pisanicama.

Mališane očekuju zabavni park, mađioničarska predstava, kreativne radionice oslikavanja pisanica, mnogo-mnogo zabave i slatkiša. Organiziramo i natjecanje u tucanju pisanica te vas stoga pozivamo da ponesete pisanice od kuće.

Tijekom manifestacije pridružiti će nam se i članovi Moto kluba Osijek koji će već tradicionalno dojuriti s akcijom „ Motozeko“, kao i GPP-ov Uskrsni tramvaj koji će sadržajno biti obogaćen glumačkom predstavom i animacijom.

Za jedinstveni ugođaj pobrinut će se brojni glazbenici i umjetnici.

PROGRAM:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

08.00 - 10.00 završno ukrašavanje gnijezda - dovoz mega pisanica na trg
10.00 - 11.00 Dolazak i animacija djece u suradnji s Odjelom za društvene djelatnosti Grada Osijeka, Općina s područja Županije Osječko – baranjske, Udruga i Kulturno-umjetničkih društava (predviđamo 3500 djece)
11.00 – 12.00 Mađioničarska predstava + modeliranje balona
glazbeni brake - vokalni sastav ZUMBIĆI
nastavak mađioničarske predstave
12.00 – 12.30 svečanost otvorenja manifestacije – pozdravni govori
dolazak članova MK Osijek s akcijom Moto zeko
vokalni sastav ZUMBIĆI
Andrej Dorić i Karla Forjan
izravna uključena medijskih kuća
12.30 – 13.00 početak natjecanja u tucanju jaja " Pobjednik ostaje" - ring + info pult
vokalni sastav
kreativna radionica - pisanice
13.00 – 14.00 završetak natjecanja u tucanju pisanica
nagradne igre, ples, ukrašavanje pisanica
14.00 – 19.00 razne promotivne aktivnosti po planu Agencije ( milenijska fotografija)
19.00 završetak manifestacije


  


Izdvojeno

Reci što misliš!