Lifestyle / Ostalo

LP otvara, David Guetta zatvara najbolji europski festival

LP otvara, David Guetta zatvara najbolji europski festival

Nakon što su svjetski mediji EXIT nedavno proglasili "većim nego ikad", ove godine kao možda nijedne prije, s glavne pozornice festivala čut će se najveći broj najaktualnijih hitova današnjice!

Uz to što su pojedini strani mediji ovogodišnji program već proglasili "silovitim", istina je da će konačna lista glavnih zvijezda biti duplo duža! Prve zvijezde u novom valu su već tu pa će tako glavnu pozornicu u četvrtak 12. srpnja pokrenuti nezaustavljiva američka rock kantautorica LP, koja je osvojila svjetsku glazbenu scenu singlom „Lost On You“, jednom od najupečatljivijih ljubavnih pjesama ovog desetljeća, kao i kroz suradnju s Rihannom, Christinom Aguilerom i mnogim drugim zvijezdama. A veliko finale i spektakl zatvaranja glavne pozornice u nedjelju 15. srpnja bit će pod dirigentskom palicom najvećeg svjetskog hitmakera i francuskog plesnog Golijata - Davida Guette! Najuspješniji glazbeni producent 21. stoljeća i jedini DJ koji je prodao vrtoglavih 50 milijuna albuma i singlova, ostavši pritom s obje noge čvrsto na zemlji, vraća se na jedan od svojih omiljenih festivala čiju pozivnicu je imao i prije 12 godina kad je krčio put do današnjeg statusa glazbene ikone! O njegovoj liderskoj poziciji u glazbenoj industriji govore i podaci da Guetta iza sebe ima preko devet (9!) milijardi YouTube pregleda i preko 100 milijuna fanova na društvenim mrežama!

David Guetta for Grand Finale Night at EXIT Main Stage!: https://youtu.be/aDlfcTOM-4Q

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

LP - Lost On You: https://youtu.be/hn3wJ1_1Zsg

Najveći hitmaker današnjice, Guetta iza sebe ima brojne nagrade uz dva Grammyja i producirane singlove s najvećim glazbenim imenima kao što su David Bowie, Rihanna, Snoop Dogg, Sia, Nicky Minaj, Emeli Sande, Akon, Avicii i brojni drugi, a nedavno je objavio i drugu zajedničku pjesmu sa svojim mladim pandanom Martinom Garrixom. Pjesmu "Like I Do", punokrvni hit u najavi, Garrix je izveo i na zatvaranju ovogodišnjih Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu! Trenutno je nemoguće izbjeći na radiju još jedan njihov hit "So Far Away", a u stopu ih prate i jednako svježi i zarazni singlovi “Mad Love”, koji je Guetta snimio sa zvijezdom prošlogodišnjeg Sea Dance festivala Seanom Paulom, kao i jedan od najvećih hitova prošle godine "2U" s Justinom Bieberom. Da ovom poznatom Francuzu očigledno nije komplicirano stvarati hit za hitom, govori i činjenica da je uz pjesmu “Complicated” na kojoj surađuje s headlinerima ovogodišnjeg Sea Star festivala i duom Dimitri Vegas & Like Mike nedavno uzeo, i to po jedanaesti put, prvo mjesto Bilboardove Dance liste.

Laura Pergoliozzi, rokericu s buntovničkim pedigreom rock kritičari uspoređuju s Johnnyjem Cashom i Stevie Nicks, a njene kovrče i odijela neodoljivo podsjećaju na mladog Boba Dylana. Ova mlada Njujorčanka s adresom u Los Angelesu već je ostavila trag kao jedinstvena umjetnica, vrsna autorica i rock zvijezda u najboljem smislu te riječi. Koristeći ukulele uz isparan glas pun najfinijih emocija, LP je već sebe izgradila kao prepoznatljivu zvijezdu. Dok se njena samostalna karijera "kuhala", talent je koristila za pisanje hitova za Rihannu, Cher, Backstreet Boys i brojne druge, a odmah po objavljivanju „Forever for Now“ albuma postala je miljenica kritičara. Nedugo nakon toga izbacuje EP „Death Valley“ koji ju je katapultirao u svjetsku stratosferu, zahvaljujući glavnom singlu „Lost on You“ koji broji preko 260 milijuna YouTube pregleda, kao i preko 75 milijuna Spotify streamova! Čak je i pjesma „Muddy Waters“ našla mjesto u četvrtoj sezoni popularne serije „Orange is the New Black“! Nizanje ovih uspjeha prirodno je doveo do objavljivanja novog studijskog albuma „Lost on You“, s kojim je krenula na veliki američku turneju nakon koje stiže i na otvaranje ovogodišnjeg Exita gdje će sirova energija borbene Njujorčanke pokrenuti ovogodišnji moto festivala: EXIT Freedom!

EXIT festival bit će održan od 12. do 15. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavu u Novom Sadu i predstavit će neke od najtraženijih svjetskih zvijezda kao što su Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx i mnoge druge. Ulaznice po promotivnoj cijeni sa 60% popusta od finalne, za 445 kn prodaju se na prodajnim mjestima Ticketshop i Entrio, a na stranici službene turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji uz ulaznice, sadrže i opcije za smještaj i prijevoz do EXIT festivala.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!