Lifestyle / Ostalo

Slavonci u novoj sezoni 321-kuhaj

Slavonci u novoj sezoni 321-kuhaj

Omiljeni kulinarski show od ponedjeljka, 29. siječnja u 21:15 sati ulazi u svoju šestu sezonu, i to u najzanimljivijem izdanju dosad! Osvježeni format showa sa sobom donosi nekoliko noviteta, među kojima su povratak Ivana Pažanina kao četvrtog člana žirija, dok se čak dvadeset parova kuhara amatera bori za titulu najboljeg, glavnu nagradu od 100 tisuća kuna i kuhinju u vrijednosti od 30 tisuća kuna!

U šestoj sezoni popularnog kulinarskog natjecanja RTL-a svoje će umijeće u poznavanju i pripremi hrane pokazati dosad najveći broj natjecatelja, čak 20 parova iz različitih mjesta diljem Hrvatske. Svi će se oni boriti za titulu najboljeg amaterskog kulinarskog para i bogati fond nagrada, a na putu do pobjede prepriječit će im se razni gastronomski izazovi.

Natjecatelji će u osvježenom konceptu showa biti podjeljeni u pet skupina. Svaki tjedan po četiri para testirat će svoje kulinarske mogućnosti, i to kroz raznovrsne zadatke i izazove – kako pripremiti jelo koje je u skladu s fitness režimom ili jelo kojim želimo „zadiviti šefa“, kako skuhati jelo prema receptima kandidata iz prijašnjih sezona ili složiti jelovnik od tri slijeda koji će, pak, ocijeniti posebni gosti u studiju. Na kraju svakog selekcijskog tjedna dva najmaštovitija para odlaze u daljnje natjecanje, točnije među TOP 10 parova, dok dva najlošije ocijenjena para odlaze kući.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U tih prvih pet tjedana žiri će natjecateljima biti od velike pomoći. Mateja Domitrović Sabo, Tomislav Špiček, Mate Janković i Ivan Pažanin na jedan će dan preuzeti ulogu „dežurnog kuhara“ i pomagati natjecateljima, i to u bilo kojoj situaciji, od savjetovanja i otkrivanja malih gastrotrikova pa sve do fizičke pomoći, poput rezanja luka, valjanja tijesta i čišćenja kozica ako je potrebno. Zbog toga svaki natjecateljski par na svojoj radnoj jedinici ima štopericu koja odbrojava dvije minute „mentorstva“, a kojih će se u samom početku rijetko koji par sjetiti upotrijebiti.

Novi koncept showa mi je fantastičan, a i taj fokus na edukaciji natjecatelja mi općenito odgovara. Sada nas je četvero sudaca i mentora, a prema novom konceptu jedan od nas se u svakoj epizodi posvećuje natjecateljima, pokazuje im kako se pravilno kuha, naglašava gdje su najčešće pogreške, a i kuha umjesto njih ako je potrebno“, otkriva Pažanin, koji se u šestu sezonu showa „Tri, dva, jedan –kuhaj!“ vraća kao četvrti član žirija.

Ove sezone imamo vrlo dobre kandidate i već na samom početku showa bi se mogli naći favoriti. Potencijala definitivno ima i više nego što je to bio slučaj prošle sezone, no zato je tu ta eliminacijska faza koja odvaja one parove koji se zaista trude i žele nešto naučiti u showu, od onih koji nisu spremni za teže i zahtjevnije zadatke.     Novi koncept je odlična škola za natjecatelje, ali ukoliko oni sami iz njega izvuku maksimum. Tek smo na samom početku snimanja showa, a većina natjecatelja je i dalje uplašena i koncentriraju se na to da nas zadive kuhanjem, umjesto da već sada iskoriste te dvije minute za savjete i slušaju što im se govori“, kaže Janković, koji kandidatima neće gledati kroz prste jer je konkurencija za pobjednika velika.

Domitrović Sabo i Špiček vesele se novoj sezoni u kojoj gledatelji mogu očekivati puno dobre zabave, ali i zanimljivih recepata.

Ove sezone smo obuhvatili sve hrvatske regije. Dobijete pravi mišung gastronomije kada okupite sve suce iz žirija, koji pokrivamo Zagorje, Posavinu, Kvarner i Dalmaciju, a tu je još i 20 novih kandidata koji dolaze i iz Dubrovnika, Slavonije, Baranje, Like… Kod kušanja i ocjenjivanja jela je uvijek zabavno i uvjeravam vas da će tako biti i ove godine. Jer, što je veća ekipa, to je više odličnih recepata, a da ne spomenem i veće veselje!“, poručuje Domitrović Sabo.

Doris Pinčić Rogoznica vodit će nas kroz svaku epizodu popularne kulinarske emisije  „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, čija će se premijerna epizoda nove sezone prikazati u ponedjeljak, 29. siječnja u 21:15 sati na RTL-u!

 

Kandidati iz Slavonije

2 Antonela i Andro

Antonela Blažanović (26, Osijek, pravnica) i Andro Ostović (29, Feričanci, u blizini Našica, ekonomist po zanimanju) – polusestra i polubrat

Antonela i Andro upoznali su se prije deset godina i otad su nerazdvojni. Oboje su vrlo komunikativni i energični te obožavaju kuhati, kao i istraživati različite svjetske kuhinje. Ako se pita Antonelu, zdrava hrana će uvijek imati prednost ispred tradicionalne kuhinje, dok se Andro radije diči mesnim specijalitetima koje vrlo rado priprema za obiteljska slavlja. Antonela je diplomirana pravnica i make-up artistica, dok je Andro strastveni kvizoman koji je nastupao i u kvizu „Potjera“, kada je lovcu uspio 'oteti' pozamašnu svotu novca. Od nastupa u showu očekuju da će naučiti nešto novo, neke nove tehnike kuhanja, koristiti se novim namirnicama i pripremati jela koje nisu dosad radili, te se zabaviti i upoznati nove ljude. Carbonara je Antin specijalitet, no tajnu njezonog savršenstva ne bi otkrio niti da je pripremi za žiri.

3 Tajana i Ana

Tajana Konrad (27, Slavonski Brod) i Ana Lugina (26, Jastrebarsko, studentica) – slučajne partnerice

Tajana se u show prijavila s najboljom prijateljicom i vjenčanom kumom, Andreom Čošagić iz Slavonskog Broda, koja je iznenada bila spriječena sudjelovati u showu. Kako bi si ispunila želju i pred žirijem pokazala što sve zna i umije za štednjakom i pećnicom, Tajana je pronašla novu „partnericu u zločinu“. Zajedno s Anom Lukinom pokušat će osvojiti nepce žirija svojom kombinacijom slavonskih i zagorskih jela. Obje vole kuhati i vjeruju da se i najgoreg neprijatelja može pridobiti ukusnom večerom.

3 Lea i Marko

Lea Levaković (20, Rokovci u blizini Vinkovaca, studentica Poljoprivrednog fakulteta) i Marko Štefanac (24, Andrijaševci u blizini Vinkovaca, student Poljoprivrednog fakulteta) – prijatelji i kolege s fakulteta

Za Marka uistinu vrijedi izreka 'treća sreća'. Već je dvaput ispunjavao prijavu za show i zamalo odustao prijaviti se i treći put jer nije mogao naći partnera u kuhanju. No, tu je „uskočila“ njegova dugogodišnja prijateljica Lea koja obožava kuhati, pogotovo za prijatelje. Oboje će radije pripremiti jela svjetskih kuhinja poput tajlandske, meksičke i talijanske, nego domaća, tradicionalna jela. I dok će Lea biti zadužena za maštovitost i kreativnost u pripremi zadanih recepata, Marko se veseli što će više pažnje posvetiti dekoraciji njihovih tanjura.

4 Danijela i Kristina

Kristina (26, Zagreb, ekonomistica po zanimanju) i Danijela Tolić (30, Osijek, tehničar nutricionist) – sestre

Iako žive na kontinentu, Kristina i Danijela sestre su dalmatinskog podrijetla i uvijek spremne za nove avanture. Hvale se svojim kulinarskim umijećem te poznavanjem tehnika kuhanja i obrade namirnica, stoga vjeruju da bi vrlo lako mogle proći prvi krug natjecanja. Njihovi aduti su gulaši i riba na bezbroj načina, vrlo su snalažljive i ambiciozne. Kažu da su novčana nagrada, novo iskustvo i prijateljstva pravi razlozi za prijavu u show 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!