Lifestyle / Ostalo

Advent u Belom Manastiru

Advent u Belom Manastiru

Posljednji tjedan najvećeg Adventa u Baranji do sada odvijat će se u Belom Manastiru na glavnom gradskom trgu. Više od 40 štandova lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, božićnog asortimana i prigodnih rukotvorina samo su dio bogate ponude.


Romantične vožnje kočijama ulicama jedinog baranjskog grada omogućit će Konjogojska udruga Baranja. Bijela kočija, topla dekica, kuhano vino, ukrašene ulice grada i voljena osoba više su nego dobar razlog za posjetiti Advent u Baranji.

Program se održava oko živog bora u centru grada uz koji će biti smještena mala bina na kojoj će se izmjenjivati brojni glazbenici, plesači i kazališne predstave. Nekoliko kamina poslužit će da sve svaki posjetitelj malo zagrije, a ondje će biti i velika imela za slatki poljubac.

Posljednji dana božićnog sajma, na Badnjak, tradicionalno ćemo pustiti u nebo 500 lanterni s dobrim željama.

Uz sam rub božićnog sajma posjetitelji će moći uživati u velikom klizalištu koje će na trgu biti smješteno do 7.01.2018. i radit će svaki dan od 10:00 h do 22:00 h. Termine klizanja potražite na www.tzbaranje.hr

Kako bi se naši klizači i posjetitelji mogli okrijepiti, pripremili smo i restoran u grijanom šatoru gdje će u ponudi biti raznovrsni dnevni meniji i bogata ponuda toplih napitaka.

U subotu 23.12.2017. u 21h program ne završava nego počinje velika zabava uz koncert Ivana Zaka, a ulaz za sve je besplatan.

Iste te subote od 12h u Etnološkom centru održat će se pravi kulinarski obračun vrsnih kuhara i budućih kuhara. U obračunu sudjeluje ekipa Majstora kuhara na čelu s g. Brankom Ognjenovićem, kuhara baranjskih restorana i učenika Druge srednje škole Beli Manastir, smjera kuhar. Sav prilog od prodaje pripremljenih jela donirat će se udruzi Prijatelji sv. Martina, a pripremat će se sarma, fiš paprikaš te gibanice i fritule. Udruženje obrtnika Baranje pobrinut će se za kuhano vino i čaj.

Za najmlađe klince i klinceze, Ivan Zak će u poznatom amfiteatru Etnološkog centra održati unplugged koncert.

       


Izdvojeno

Reci što misliš!