Pannonian Challenge osvojio posebno priznanje za razvoj volonterskog programa

Pannonian Challenge osvojio posebno priznanje za razvoj volonterskog programa

pannonian

Povodom Međunarodnog dana volontera, 5. studenog 2017. godine, Volonterski centar Osijek organizirao je svečanu dodjelu volonterskih nagrada. Među nagrađenima našla se i Udruga Pannonian Challenge koja je osvojila posebno priznanje za razvoj volonterskog programa Festivala.
Pannonian Challenge razvijanjem volonterskog programa stavlja posebnu pozornost na aktivno uključivanje mladih u zajednicu, njihov osobni i profesionalni razvoj ali i razvoj urbanog identiteta Grada Osijeka. Svake godine Udruga prima oko 300 volonterskih prijava, a stotinjak volontera pomaže u organizaciji Festivala.

Najveći Festival ekstremnih sportova svakako je i primjer dobre međusektorske suradnje pa tako u edukaciji volontera sudjeluje Zagrebačka banka koja i ove godine, osim osnovne, priprema i financijsku edukaciju za volontere. Najistaknutije volontere Festivala svake godine nagrađuje Autoškola Tratinčica besplatnim tečajem vožnje. Nagrade, pozitivno iskustvo i dobra zabava najbolji su pokazatelji uspješne provedbe volonterskog programa pa tako Udruga i ove godine očekuje veliki broj prijavljenih volontera.

Ono što je najvažnije, VolonterOSi- kako ih ekipa iz Pannoniana zove - nakon nekoliko ekstremnih dana sporta i zabave, odlaze kući sa novim znanjima i vještinama te nezaboravnim iskustvom.

“Ponosna sam na volonterski program Pannonian Challengea i na to što sudjelujemo u razvoju civilnog društva te zahvalna Volonterskom centru Osijek na dodijeljenom posebnom priznanju za razvoj volonterskog programa. Ovo je lijep vjetar u leđa da sljedeće godine budemo još bolji.” – istaknula je Mateja Drulak, kordinatorica volontera Udruge.

Podsjetimo, Udruga je 2012. godine dobila posebnu nagradu, Pečat Grada Osijeka za titulu najvećeg natjecanja u ekstremnim sportovima u regiji, a iste godine osvaja i Volontersku nagradu za poseban doprinos volonterstvu. Volonterski program Udruga provodi od 2010. godine, a tijekom sedam godina u organizaciji Pannonian Challengea sudjelovalo je 1000 volontera. Prijave za volontere za nadolazeći Pannonian Challenge bit će otvorene u proljeće 2018. godine.

Veselimo se nadolazećem Pannonian Challengeu koji se iduće godine održava od 30. svibnja do 2. lipnja.

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja