Lifestyle / Ostalo

Najavljen Advent u Osijeku: Klizalište, božićni sajam i dvije pozornice u novogodišnjoj noći

Najavljen Advent u Osijeku: Klizalište, božićni sajam i dvije pozornice u novogodišnjoj noći

Na današnjoj press konferenciji održanoj u Esseker centru i službeno je predstavljen program Adventa u Osijeku 2017.

Nakon što je posljednje tri godine Advent bio održavan u staroj gradskoj jezgri, Tvrđi, on se ove godine seli u sami centar grada.

Ove godine nas očekuje više od 50 kućica na više od 5 tisuća kvadratnih metara prostora. Na glavnom osječkom trgu bit će postavljeno veliko klizalište na 400 kvadrata koje će raditi cijeli dan, a bit će tu i nova kupola s aktivnostima za djecu, ugo-gastro blok, pozornica i božićni sajam.

advent osijek

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ono što će biti apsolutni novitet i jedan od najljepših detalja ovogodišnjeg Adventa bit će veliko klizalište na kojemu ćemo se moći klizati i nakon Adventa, sve do sredine veljače 2018., a jedna lijepa, bajkovita priča bit će otok koji će se nalaziti usred klizališta i na koji će se moći doći mostom preko leda. Božićni sajam spajat će Trg i prostor konkatedrale u tom jednom malom, božićnom "shopping centru" gdje će se moći kupiti prekrasni suveniri i nakon Božića, a ispred kon-katedrale svake nedjelje ćemo, uz prigodne programe, paliti sve četiri adventske svijeće. Ovim Adventom želimo pokazati Osijek kao urbano središte, s puno zabave i glazbe te izrazito bogatom eno-gastronomskom ponudom, rekao je na konferenciji Ivan Kristijan Majić iz organizacije.

advent osijek1

U sklopu Adventa bit će organiziran i doček nove godine i to na dvije pozornice, bijela i plava. Na pozornici ispred konkatedrale, za one nešto starije i željne lakših rirmova, pjevat će Zvonko Bogdan, dok će na središnjem Trgu građane zabavljati grupa Detour i DJ-evi.

Sve počinje 1. prosinca, i traje do 31. prosinca. Što se financijske strane priče tiče, procjenjuje se da će u Advent u Osijeku biti uloženo oko 1,25 milijuna kuna, od kojih tvrtka Mašta d.o.o. kao nositelj projekta sudjeluje s minimalno 60% vlastitih sredstava, dok ostalih 40% dolazi od drugih partnera i sponzora.

advent osijek

advent osijek

advent osijek

advent osijek

advent osijek press

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!