Lifestyle / Ostalo

Advent s klizalištem seli u centar Osijeka

Advent s klizalištem seli u centar Osijeka

Već duže vremena je poznato kako će manifestacija Advent u Osijeku doživjeti velike promjene od ove godine. Prema pisanju Glasa Slavonije ta priča dobila je uporište i u nedavno završenom natječaju za organizaciju same manifestacije.

Kao jedina pristigla ponuda na natječaju pojavila se ona tvrtke Mašta d.o.o. koja djeluje u sklopu kompanije Žito. Plan je manifestaciju organizirati u razdoblju od 1. do 31.12. i to u samom centru grada, a ne kao što je to do sad bilo u baroknoj Tvrđi.

- Ponuda je dobro osmišljena i ovim će se adventsko događanje podići na višu razinu. Uključivat će glazbeni, dječji i sajamski program koji će trajati tijekom cijelog dana, kaže Saša Uranjek ispred turističke zajednice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ono što će biti posebno atraktivno za same građane je klizalište na samom gradskom trgu Ante Starčevića te samo adventsko događanje duž cijele Županijske ulice do križanja s ulicom Hravatske Republike. Za vrijeme trajanja Adventa, Županijska ulica bit će zatvorena za promet.

- Cilj je u cijelo događanje uključiti i kićenje božićnih drvaca ispred konkatedrale, Božićni tramvaj koji polazi sa središnjeg trga, zapravo onaj osjećaj Božića, jaslica, polnoćke, kuhanog vina... kontekstualizirati u gradsko središte. Vjerujemo da će se u sve uključiti i svi obrtnici koji rade u centru - objašnjava Uranjek.

Cilj je Advent organizirati po uzoru na hvaljeni Advent u Zagrebu i tako privući i veći broj turista iz svih krajeva Hrvatske.

SiB.hr 

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!