Lifestyle / Ostalo

FB grupa ''Osijek Osamdesetih'' nostalgiju s Facebooka prenosi na osječki Korzo

FB grupa ''Osijek Osamdesetih'' nostalgiju s Facebooka prenosi na osječki Korzo

Sigurni sam da Osječanima rođenima 90-ih ili kasnije roditelji često pričaju o svojoj mladosti i Osijeku 80-tih kao i meni. Na Facebooku, kao vrlo utjecajnoj društvenoj mreži svih generacija na ovim područjima, postoje različite grupe za razmjenu informacija i raspravu.

Jedna od njih je „Osijek Osamdesetih" koja je u vrrlo kratko vrijeme skupila gotovo šest tisuća članova. Primarni cilj grupe je dijeljenje priča, iskustava i fotografija iz tog osječkog razdoblja. Dakako, grupi se može priključiti svatko pa tako mi koji nismo to doživjeli imamo ulogu promatrača odnosno čitatelja. Pokrivena područja su  raznolika i opsežna te se svakih nekoliko minuta pojavljuje nova objava. Česte su fotografije razreda koje se objave radi potrage starih školskih kolega ili tadašnjih kultnih osječkih okupljališta.

osijek80 1

osijek80 2

Grupa je, osim predivnih i nostalgičnih fotografija, ispunjena šaljivim pričama i anegdotama  koje vrlo dobro prikazuju današnji generacijski jaz između naših roditelja i nas, a jedna od takvih glasi: „Dragi Lastane, ljubila sam se s dečkom, usta na usta s jezikom. Jesam li trudna?“ (Darko Zec)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Administratorica i osnivačica grupe, Aleksandra Crna Tamindžić, u svojoj uvodnoj objavi piše : „Grupu otvaram isključivo da bi se prisjetili svih onih lijepih, ludih, ugodnih dana u osamdesetima prosloga stoljeća :) Zato molim sve da u naše razgovore i nša sjećanja ne pletemo političke i vjerske svađe i razlike... Tada nam to nije bilo bitno, pa nema smisla toga se ni latiti.“

Ideja je svakako uspjela što pokazuje broj članova, objava, komentara i pozitive. Aleksandri sve pohvale za ideju, a nama samo preostaje sutra (petak 3.11.)se uputiti na najavljeno okupljanje kod Rome (sadašnja PBZ banka). Zato uhvatite mamu, tatu, baku, djedu, dečka, djevojku, lege i legice pod ruku i svi na Korzo u 19:30 !

Tekst: N.Viljanac/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!