Lifestyle / Ostalo

Josip Ivanušić najljutiša grada Osijeka

Josip Ivanušić najljutiša grada Osijeka

Prijestolnica Bavarske, München kao što svi znaju ima najveću pučku feštu na svijetu – Oktoberfest, a glavni grad Slavonije & Baranje, Osijek ima čak dva Oktoberfesta. Nakon Malog Oktoberfesta koji se zbio 8. listopada u Sunčanoj ulici uslijedio je Oktoberfest u organizaciji Fabrique beer & grilla koji traje od 9. do 22. listopada.

Jedan od evenata koji je održan u sklopu Oktoberfesta u Fabriqueu je i natjecanje za prvoga najljutišu grada Osijeka koje je održano u nedjelju, 15. listopada s početkom u 19.00h. Ljutinu su osigurali Igor Josipović i Bojan Bošnjak, dvojac koji stoji iza prve slavonske linije ljutih proizvoda pod imenom Slavonska krv. Nastupilo je osam natjecatelja. 

Natjecanje je krenulo ispijanjem zdravice iz epruvete u kojoj se nalazi Bećar (fermentirana slavonska paprila, chilli, luk, češnjak, ocat i sol). Potom su natjecatelji morali pojesti mini pljeskavicu sa obilnim premazom od Čaruge. Za one koji ne znaju Čaruga je ljuto – slatki umak koji se sastoji od fermentiranih ljutih slavonskih papričica i chilli habanero papričica sa dodatkom pekmeza od višnje. To je bio prvi krug natjecanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi krug se sastojao od toga da su natjecatelji morali pojesti četiri vrste ljutih paprika. Prva na redu je bila slavonska ljuta papričica, zatim habanero, potom bhut jolokia i naposljetku carolina reaper. Cijelo vrijeme je pored natjecatelja stajala i čaša s mlijekom. Konzumiranje mlijeka je podrazumijevalo automatsku diskvalifikaciju. Polako su otpadali natjecatelji i na kraju je ostalo dva natjecatelja koji su uspjeli doći do kraja, tj pojesti u cijelosti sve predviđene papričice. Uslijedilo je pripetavanje i pobijedio je Josip Jolly Ivanušić koji je ispio epruvetu Bećara brže od svoga konkurenta.

Sve u svemu odlično i napeto natjecanje koje je bilo popraćeno brojnom publikom i televizijskim kamerama. Ovo nije i zadnji event tijekom Fabrique Oktoberfesta. Veliko finale Oktoberfesta u Fabrique beer & grillu je 22. listopada kada se održava  natjecanje u izjedanju burgera koji teži čitavih jedan kilogram od čega je 500 grama čista junetina, ostatak se odnosi na lepinju i priloge. Dobili smo prvoga ljutišu grada Osijeka, a sada iščekujemo i prvu izjelicu.

    


Izdvojeno

Reci što misliš!