Josip Ivanušić najljutiša grada Osijeka
Prijestolnica Bavarske, München kao što svi znaju ima najveću pučku feštu na svijetu – Oktoberfest, a glavni grad Slavonije & Baranje, Osijek ima čak dva Oktoberfesta. Nakon Malog Oktoberfesta koji se zbio 8. listopada u Sunčanoj ulici uslijedio je Oktoberfest u organizaciji Fabrique beer & grilla koji traje od 9. do 22. listopada.
Jedan od evenata koji je održan u sklopu Oktoberfesta u Fabriqueu je i natjecanje za prvoga najljutišu grada Osijeka koje je održano u nedjelju, 15. listopada s početkom u 19.00h. Ljutinu su osigurali Igor Josipović i Bojan Bošnjak, dvojac koji stoji iza prve slavonske linije ljutih proizvoda pod imenom Slavonska krv. Nastupilo je osam natjecatelja.
Natjecanje je krenulo ispijanjem zdravice iz epruvete u kojoj se nalazi Bećar (fermentirana slavonska paprila, chilli, luk, češnjak, ocat i sol). Potom su natjecatelji morali pojesti mini pljeskavicu sa obilnim premazom od Čaruge. Za one koji ne znaju Čaruga je ljuto – slatki umak koji se sastoji od fermentiranih ljutih slavonskih papričica i chilli habanero papričica sa dodatkom pekmeza od višnje. To je bio prvi krug natjecanja.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Na naizgled jednostavno pitanje kandidat je ponudio potpuno neočekivani odgovor
-
Svaki posao pa tako i ovaj, dodaje, ima svoje prednosti i nedostatke, a na kraju se najradije vraća kući u svoj Osijek
Drugi krug se sastojao od toga da su natjecatelji morali pojesti četiri vrste ljutih paprika. Prva na redu je bila slavonska ljuta papričica, zatim habanero, potom bhut jolokia i naposljetku carolina reaper. Cijelo vrijeme je pored natjecatelja stajala i čaša s mlijekom. Konzumiranje mlijeka je podrazumijevalo automatsku diskvalifikaciju. Polako su otpadali natjecatelji i na kraju je ostalo dva natjecatelja koji su uspjeli doći do kraja, tj pojesti u cijelosti sve predviđene papričice. Uslijedilo je pripetavanje i pobijedio je Josip Jolly Ivanušić koji je ispio epruvetu Bećara brže od svoga konkurenta.
Sve u svemu odlično i napeto natjecanje koje je bilo popraćeno brojnom publikom i televizijskim kamerama. Ovo nije i zadnji event tijekom Fabrique Oktoberfesta. Veliko finale Oktoberfesta u Fabrique beer & grillu je 22. listopada kada se održava natjecanje u izjedanju burgera koji teži čitavih jedan kilogram od čega je 500 grama čista junetina, ostatak se odnosi na lepinju i priloge. Dobili smo prvoga ljutišu grada Osijeka, a sada iščekujemo i prvu izjelicu.
Izdvojeno
-
Donosimo vam recept za skuhati pravi baranjski fiš paprikaš i domaću tjesteninu
-
Moša je oduvijek bila poznata i kao pravi gradski kvart iliti, bolje rečeno, firtl u kojemu su živjeli pravi gradski dečki i cure koji su se uvijek, osim sitnih kavgi s Retfalčanima, držali zajedno
-
Nakon devet godina života u Irskoj kući se vratio i Osječanin Dino Dželihodžić
-
Kratka imena, dva sloga, to su trendovi: Liam, Noel, Lota, gotovo je doba Štefanija i Terezija
Reci što misliš!