Lifestyle / Ostalo

Dani prava životinja u Osijeku [PROGRAM]

Dani prava životinja u Osijeku [PROGRAM]

Što su prava životinja u 21. stoljeću u Hrvatskoj…i koga ona brinu?

Tiču li se prava životinja i zagovaranje istih samo onih kojie se bore za njih ili bi ona trebala biti zagovarana globalno….i što ona zapravo znače/jesu?

Može li i/ili treba li zagovaranje ljudskih prava neuključivati i prava ne-ljudskih životinja…i možemo li i trebamo li suosjećanje, nenasilje i solidarnost ograničiti samo na svoju vrstu?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako naše svakodnevne odluke o tome što ćemo staviti na tanjur oblikuju i utječu na neke druge životne odabire?

Svjedoci smo i svjedokinje ultrarastućega globalnoga društva, koje brzinom svjetlosti zahvaća sve segmente društva i malo tko, isključivo svojim izborom, ostaje netaknut.
Povećanoj osviještenosti društva u cjelini i razvoju globalne javne arene ne nazire se kraj; ona se širi van tradicionalnih političkih granica, a globalni elektronički mediji vode kozmopolitske bitke za zaštitu okoliša, za prava manjina, za prava životinja, za fair trade, za održivi razvoj.

Povodom 4.10., Međunarodnoga dana životinja, ove godine osmislilie smo event koji smo nazvalie DANI PRAVA ŽIVOTINJA kako bismo, zajedno s našim dragim sugrađanima i sugrađanka javno postavili ova pitanja i zajedno pokušalie pronaći odgovore na njih.
Osim sjajne prilike za čuti i naučiti štošta zanimljivoga, nismo zaboravili ni na vaše i naše kerovce u Azilu, a naravno ni na druženje i finu vegansku sklopu koja tradicionalno prati sva naša događanja. Subota je dan za druženje i šetnje.


Više o svemu u programu:

4.10. srijeda
10-13 sati Štand Azila na Trgu slobode + virtualna stvarnost: “budi svinja na 5 min”
18 sati GISKO, izlaganje: “PRAVA ŽIVOTINJA U HRVATSKOJ U KONTEKSTU GLOBALIZACIJE” - Boris Bakota, izvanredni profesor Pravnoga fakulteta u Osijeku

5.10. četvrtak
18 sati GISKO, izlaganje: ETIKA VEGANSTVA - Luka Oman, udruga Prijatelji životinja, Zagreb

6.10. petak
18 sati GISKO, izlaganje: ULTRAMARATON NA BILJNI POGON – Katarina Kukučka I Igor Drašković, ultramaratonci I aktivisti za prava životinja, Split

7.10. subota
BICIKLIJADA ZA AZIL!
polazak 10:30 livada ispred Bastiona, Tvrđa
u Azilu pripremamo besplatne fine vege kotliće za sve bicikliste, radionicu za djecu, šetnje pasa
organizirani povratak 15:30

Tekst: Udruga Pobjede

 


Izdvojeno

Reci što misliš!