Lifestyle / Ostalo

Elektronska bajka u Dvorcu Prandau-Normann

Elektronska bajka u Dvorcu Prandau-Normann

Protekli vikend bio je ispunjen mnogobrojnim događanjima u Osijeku, ali i ostatku Slavonije. Stoga smo odlučili malo pobjeći od gradske vreve i u subotu posjetiti peti po redu greenRoom festival u Valpovu.

Nakon otvorenja u četvrtak  i projekcije dokumentarnih filmova započeo je bogat program. Za dnevni dio programa pripremljeni su sportski sadržaji i predavanja, predvečer se moglo opustiti uz akustične zvukove, a noć je rezervirana za sve ljubitelje elektronskog zvuka. Festival se održava u Dvorcu Prandau-Normann, a jedan dio programa smješten je ispred dvorca.

S obzirom da nismo bile toliko odmorne i odvažne kako bi se upustile u spuštanje niz kulu ili kanuiranje niz Karašicu, poslušale smo predavanje Mislava Matišića o zelenom turizmu i njegovom potencijalu u Slavoniji i Baranji.  Iz predavanja bih istaknulu realizacija projekta „Subotica Osijek Secession Tourist Route (S.O.S.)“  koji će spojiti Osijek i Suboticu zajedničkom secesijskom rutom i u potpunosti rekonstruirati Sakuntala park u Osijeku.

green room3

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sljedeća postaja : In the kitchen floor. Podrum dvorca namijenjen je drum and bass glazbi, a za zagrijavanje je bio zadužen osječki DJ duo Resistance. Dečki su još jednom dokazali kako itekako mogu parirati i starijim i iskusnijim u kolegama te su nas odlično zagrijali za ostatak noći. Nakon skakanja uz drum and bass, prebacile smo se na techno vožnju na Fifth element flooru. Tamo smo slušale setove dobrog poznatog Marka Felingera, zatim dvojca PEZNT, a povremeno smo se vraćale u podrum gdje su vrtili Safety Breaks i Rahmanee. Fajrunt smo ipak dočekale uz techno i odličnu atmosferu na prepunom Fifth element flooru, a nastupali su i rezidenti greenRooma.

green room2

Za kraj mogu reći da se Valpovo zaista ima čime ponositi te da je greenRoom jedan od najboljih festivala za ljubitelje elektronske glazbe na ovim prostorima na koji bi svi trebali obratiti više pažnje i posjetiti ga. Pohvale za lineup, organizaciju, pristupačne cijene, uređenje interijera i eksterijera, čiste i uredne toitoi javne toalete i odlično ozvučenje, od kojeg ti ne pište uši kada konačno izađeš iz prostora, što je ugodna promjena nakon godina izlazaka u osječkim klubovima. Jedini „minus“ je manjak izbora više vrsta pića što će se nadajmo se promijeniti daljnim napretkom festivala i većim brojem sponzora. Unatoč tome, ocjena je čista petica. Do sljedeće godine!

Više fotki potražite na službenim FB stranicama Greenroom-a.

Nina Viljanac/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!