Osječki skate park dobiva vrlo važan dodatak

Osječki skate park dobiva vrlo važan dodatak

Otkako je Pannonian Challenge stao na osječko tlo prije skoro 19 godina, svojim je utjecajem na generacije iznjedrio nemali broj ljubitelja ekstremnih sportova. Posljedično tome, neki od njih u ekstremnom sportu pronašli su svoj poziv ili barem razbibrigu, a oni najbolji danas su svjetske face.

Tako Marin Ranteš, najbolji hrvatski BMX vozač, slovi za jednog od vrhunskih vozača svijeta, koji bi po svim prilikama Hrvatsku mogao predstavljati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. A da bi takvi talenti dobili priliku razvijati svoje vještine kako bi se suprotstavili svjetskoj konkurenciji, skate park na Copacabani od subote će im priuštiti mjesto gdje to mogu bezbrižno raditi.

Foampit ili bazen za učenje trikova nešto je uz čiju su pomoć svoje trikove isklesali najbolji vozači svijeta. Naime, trikovi se prvo vježbaju uz pomoć foampita, a tek naposljetku izvode u parkovima i na natjecanjima. Veliki trenutak za hrvatsku ekstremnu scenu je postavljanje jednog takvog bazena na Copacabanu, a ovakav pothvat predstavlja plod dugogodišnjeg rada i uspjeha Pannonian Challengea, koji je Osijek učinio prvim gradom u Hrvatskoj s ovakvim bazenom.

Ono što je važno napomenuti je da je ova investicija ulaganje u mlade nade ekstremnog sporta te da se organizatori nadaju da ćemo u narednim godinama na Pannonian Challengeu, ali i svjetskim natjecanjima, gledati mnogo više hrvatskih sportaša.

Otvorenje bazena održat će se u subotu u 17 sati u parku Copacabana, uz glazbu i roštilj, ali i nove trikove prisutnih vozača. A ovaj veliki trenutak za hrvatski ekstremni sport popratit će i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, kao i njegova zamjenica Žana Gamoš.

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja