Lifestyle / Ostalo

Izviđačko ljeto iza Javorovaca

Izviđačko ljeto iza Javorovaca

U protekla dva ljetna mjeseca osječki su javorovci bili izuzetno vrijedni, te su maksimalno iskoristili ljeto za boravak u prirodi pod šatorima u našim „hotelima“ s beskonačno mnogo zvjezdica.

Srpanj smo započeli izletom u Baranju u Zlatnu Gredu (2.7.), gdje smo mini predstavom pokazali kako se boravi u prirodi, te da se nakon povratka u grad u prirodi ostavljaju samo tragovi svojih stopala. Već 3. 7. dočekali smo francuske izviđače koje smo ugostili u našim izviđačkim prostorijama puna dva tjedna. Francuski izviđači su volontirali tijekom aktivnosti „Ljeto s Franom“, a slobodno vrijeme smo im popunili izviđačkim izazovima. Osim što smo ih upoznali s Osijekom i okolicom, odveli smo ih i na Đakovačke vezove i jezero Borovik. Naši su volonteri Dana 11.7. naši su volonteri sudjelovali u radionici Gradske lige protiv raka Osijek s ciljem poticanja zdravog načina života, kako bi ukupno stanovništvo bilo zdravije.

U ranojutarnjim satima 22.7. krenuli smo put Kamanja na 10. Smotru Saveza izviđača Hrvatske gdje smo bili jedini slavonci koji su imali svoj vlastiti izviđački kamp. Punih 12 dana živjeli smo pod šatorima, zajedno s više od 1200 izviđača iz Hrvatske, ali i iz nekoliko europskih zemalja. Na praznoj livadi izgradili smo svoj „šumski grad“, svakodnevno smo savladavali izviđačke izazove, družili se, savladavali nova znanja i sposobnosti, te u večernjim satima uz pucketanje vatre pjevali, glumili, plesali i uživali u zvjezdanom nebu.
U večernjim satima 2.8., dio izviđača je krenuo put Osijeka, a dio izviđačkih volontera u ljetni izviđački kamp rovinjskih izviđača, gdje smo zajedno s izviđačkim volonterima iz Rovinja pripremali teren za nova izviđačka druženja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već 3. 8. u jutarnjim satima mala izviđačka grupa od 6 javorovaca otputovala je u Bosnu i Hercegovinu na Boračko jezero gdje su sudjelovali u međunarodnom kampu „Savršen svijet“ zajedno s izviđačima iz susjednih zemalja. Dio naših volontera dao je svoj doprinos i na Koloniji u Ernestinovu, gdje su 4.8. djeci i mladima pokazali kako se zdravo i veselo živi izviđačkim načinom života. Naši su predstavnici bili i u Valpovu 10.8. gdje je OI Iovallios organizirao svečanost obilježavanja 110 godina izviđaštva u svijetu.

Zadnjeg vikenda u kolovozu (25.- 27.8.) dio mlađih izviđača sudjelovalo je na radioamatrskom kampu u Zračnoj luci Čepin, a tri ekipe odraslih izviđača sudjelovalo je na Zeničkoj brđanskoj kotličijadi na Boračkoj jezeru gdje smo predstavili naš Osijek i našu Slavoniju, posebno u pripremi naših slavonsko baranjskih specijaliteta.

Rujan započinjemo tradicionalnim izletom „Upoznajmo Hrvatsku“, koji će biti 3. 9. Ovaj put u malo drugačijem izdanju jer se vraćamo u povijest, točnije u srednji vijek – idemo na Jankovac na 3. Srednjovjekovni viteški turnir.

U subotu, dana 9.9., u sklopu obilježavanja Dana GČ Donji grad, organizirati ćemo „Izviđačke izazove“ na Trgu b. J. Jelačića od 17,00 do 20,00 sati. Dobro nam došli svi, i mali i veliki, dođite upoznati nas, pogledajte, osjetite i postanite izviđači. Od tog dana započinju redovne tjedne aktivnosti osječkih javorovaca i naravno očekuje nas bogata jesen izviđačkih druženja i putovanja.

Za više informacija pošaljite nam poruku na facebook ili na mail [email protected] ili nazovite 091-4512-551.
POSTANI OSJEČKI JAVOROVAC

  


Izdvojeno

Reci što misliš!