Vlatko Stefanovski ljubi nebo na Wine & Bike Tour u Erdutu

Vlatko Stefanovski ljubi nebo na Wine & Bike Tour u Erdutu

WINE BIKE Tour 2017 ePLAKAT Stefanovski

Početkom berbi grožđa stiže nam „Wine & Bike Tour Erdut”, manifestacija koja već četiri godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava. 

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se u petak, 08. i subotu, 09. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

PREDSTAVE

Manifestaciju u petak, 08. rujna, s početkom u 19.00 sati otvara predstava “Ko radi štrajka od gladi” u kojoj Damir Mihanović Ćubi tumači ulogu Nevena, priprostog radnika koji kritizira svakodnevnicu i krive vrijednosti koje nam se nameću u društvu. Predstava je u cijelosti njegovo djelo gdje Ćubi predstavlja autora i glumca. Drugog dana posjetitelje s početkom u 18.00 sati očekuje predstava “Očeš nečeš, doktor”, komedija Kerekesh Teatra nastala u koprodukciji s HNK u Varaždinu, u režiji Ljubomira Kerekeša koji je odlučio pomaknuti granice svojih predstava i osim svakodnevnih problema "malog" čovjeka, progovoriti i o svakodnevnim problemima indijanaca.

DAN OTVORENIH PODRUMA I UTRKA PO VINOGRADIMA

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu od 10.00 do 18.00 sati, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Antunović, Brzica, Erdutske vinograde d.d., Janečić, Iuris, Siber i druge vinare. Ujutro istog dana, 09. rujna, u 10.00 sati počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj - ove godine vinariju Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.

KONCERT U VINOGRADU S POGLEDOM NA DUNAV

U subotu navečer 09. rujna, s početkom u 20.00 sati, manifestaciju Wine & Bike Tour 2017. okrunit će koncert pod zvjezdanim nebom vrhunskog makedonskog glazbenika – Vlatka Stefanovskog, koji će se održati u vinogradu Erdutske vinarije. Vlatko Stefanovski je jedan od najvećih gitarističkih virtuoza s ovih prostora koji se ističe kao vrsni instrumentalist. Vješto kombinirajući ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Stefanovski stvara prekrasne zvučne pejzaže u prebogatom opusu duge karijere. Posljednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao glazbu za film i kazalište, te je svirao i snimao širom svijeta s vrhunskim izvođačima.

U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona  gdje užitak kušanja vina dodatno začinjuje čaroban ambijent uz odličnu glazbenu podlogu - DJ Omke!

Organizator manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, RRA Slavonije i Baranje, TZ Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Pratite službenu Facebook stranicu “Wine & Bike Tour Erdut” na kojoj možete pronaći više informacija o događaju.

Wine & Bike Tour Erdut 2017
08. – 09.09.2017.  

PROGRAM

08.rujna (petak)    
19.00 – 20.30    Predstava: KO RADI ŠTRAJKA OD GLADI, Damir Mihanović Ćubi
Slobodan ulaz
Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)  

09.rujna (subota)    
10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš - Erdut
Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu. Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.

Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu:
http://bit.ly/WineBikeTourErdut2017 - prijava Broj sudionika je ograničen.

10.00 – 18.00    Dan otvorenih podruma
Vinarije Antunović, Brzica, Erdutski vinogradi, Iuris, Janečić, Siber

17.30 – 18.30    Vina s Dunava - vođena degustacija vina.
Sudjelovanje se naplaćuje, uz obveznu prijavu. Broj sudionika ograničen. Više informacija uskoro.
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut.
 
18.00 – 19.30    Predstava: OČEŠ NEČEŠ, DOKTOR, Kerekeš Teatar (VŽ)
(Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Ana Begić, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Adam Končić, Mirela Videk, Zoran Pribičević)
Slobodan ulaz
Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)  

20.00 – 21.30    Koncert:  Vlatko Stefanovski Trio
    Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

Ulaznica: u pretprodaji 70,00 kn / na dan koncerta 90,00 kn

Prodajna mjesta:
*Od ponedjeljka, 28. kolovoza:
Entrio - online sustav za prodaju ulaznica i maloprodajno mjesto:
Dancing Bear, Trg Ante starčevića / pothodnik 0bb, Osijek;
*Od srijede, 30. kolovoza:
Barcelona Pub, Vukovarska 4a, Osijek;
Erdutski vinogradi d.o.o.  - maloprodajni objekti na adresama:
I.G.Kovačića 1, Osijek
Trg Ljudevita Posavskog 5 (tržnica), Osijek
Trg Branka Hercega 1, Erdut.

21.30 – 00.00  In Da Sofa: DJ ON WINE SESSION with DJ Omke
    Slobodan ulaz
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

PROGRAM – dodatne informacije

PREDSTAVA: “KO RADI ŠTRAJKA OD GLADI”, 08.09. petak / 19.00h / Društveni dom Erdut
Damir Mihanović Ćubi tumači ulogu Nevena, priprostog radnika koji kritizira svakodnevnicu i krive vrijednosti koje nam se nameću u društvu. Predstava je u cijelosti njegovo djelo gdje Ćubi predstavlja autora i glumca. Komedija koju se može i želi gledati više puta što dokazuje tisuće gledatelja koji su je do sada pogledali i do suza se nasmijali. Ćubi predstavu uvijek iznova obogaćuje i oplemenjuje svojim humorom i aktualnim temama uz samo njemu svojstvenu i genijalno uklopljenu improvizaciju unutar postojećeg teksta komedije. Publici jamčimo dobru zabavu uz urnebesan smijeh.
Ulaz na predstavu je slobodan.

PREDSTAVA: “OČEŠ NEČEŠ, DOKTOR”, 09.09. subota / 18.00h / Društveni dom Erdut
Najnovija komedija Kerekesh Teatra, nastala u koprodukciji s HNK u Varaždinu, u režiji Ljubomira Kerekeša koji je odlučio pomaknuti granice svojih predstava i osim svakodnevnih problema "malog" čovjeka, progovoriti i o svakodnevnim problemima indijanaca. Nakon uobičajene svađe mladog bračnog para, vrckava žena preda svog muža indijancima koji su u potrazi za doktorom. Kćer poglavice indijanaca je naglo postala nijema i poglavica je zahvalan što mu u pomoć dolazi doktor. Nažalost, taj doktor, jedino što zna je...cijepati drva.
Ulaz na predstavu je slobodan.

WINE & BIKE BICIKLISTIČKO-VINSKA UTRKA, 09.09. subota / 10.00h / ruta Aljmaš – Erdut
Start: Vinarija Janečić, Perinac 25, Aljmaš (županijska cesta Aljmaš-Erdut)    
Cilj: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut.
Utrka je zamišljena kao sportsko-rekreativna vožnja s karakterom utrke i s ciljem druženja i promocije međunarodne Dunavske biciklističke rute Eurovelo 6. Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu. Pobjednik utrke bit će sudionik/ca koji/a je uspio/la sakupiti i donijeti najveći broj različitih butelja u što kraćem vremenu. No bit će dozvoljeno ponijeti samo jednu butelju sa svake od skrivenih postaja. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, drugo i treće osvojeno mjesto dodatno osvaja ulaznicu za koncert Vlatko Stefanovski Trio, dok pobjednik/ca osvaja dvije ulaznice za koncert Vlatko Stefanovski Trio koji se održava istog dana u Erdutu te vikend za dvoje u seoskom domaćinstvu “Stari dud” u Erdutu. Na cilju je osigurano ugodno druženje svih sudionika uz lagani ručak. Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu on-line prijavu putem forme na poveznici: http://bit.ly/WineBikeTourErdut2017-prijava Broj sudionika je ograničen.
Napomena: cesta nije zatvorena, vozi se uz desni rub kolnika. Svi natjecatelji sudjeluju na vlastitu odgovornost.

DAN OTVORENIH PODRUMA, 09.09. subota / 10.00 – 18.00 h
Vinarije koje imate priliku obići u sklopu manifestacije „Wine & Bike Tour Erdut“ su: Antunović, Brzica, Erdutski vinogradi, Iuris, Jakovac, Janečić i Siber.

VINA S DUNAVA: Vođena degustacija vina, 09.09. subota / 17.30h / Erdutski vinogradi d.d.
Degustacijska radionica za sve ljubitelje/ce vina i one koji će to tek postati. Naučite nešto više o vinima Erdutskog vinogorja i njihovoj vezi s moćnim Dunavom, uz dodatna vinska iznenađenja! Broj sudionika ograničen. Više informacija oko cijene ulaznice i prijavama uskoro!

KONCERT: VLATKO STEFANOVSKI TRIO, 09.09. subota / 20.00h / Erdutski vinogradi d.d.
Manifestaciju Wine & Bike Tour 2017 okrunit će koncert pod zvjezdanim nebom vrhunskog makedonskog glazbenika – Vlatka Stefanovskog, koji će se održati u vinogradu Erdutske vinarije. Vlatko Stefanovski je jedan od najvećih gitarističkih virtuoza s ovih prostora koji se ističe kao vrsni instrumentalist. Vješto kombinirajući ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Stefanovski stvara prekrasne zvučne pejzaže u prebogatom opusu duge karijere. Posljednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao glazbu za film i kazalište, te je svirao i snimao širom svijeta s vrhunskim izvođačima.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 70,00 kn, dok je cijena ulaznice na dan koncerta 90,00 kn. Prodajna mjesta:
*Od ponedjeljka, 28. kolovoza:
Entrio - online sustav za prodaju ulaznica i maloprodajno mjesto:
Dancing Bear, Trg Ante starčevića / pothodnik 0bb, Osijek;
*Od četvrtka, 31. kolovoza:
Barcelona Pub, Vukovarska 4a, Osijek;
Erdutski vinogradi d.o.o.  - maloprodajni objekti na adresama:
I.G.Kovačića 1, Osijek
Trg Ljudevita Posavskog 5 (tržnica), Osijek
Trg Branka Hercega 1, Erdut.

In Da Sofa: DJ ON WINE SESSION – DJ OMKE / 09.09. subota / 21.30 – 00.00h /Erdutski vinogradi d.d.
U okruženju stare vinarije - dvorca u kojem su smješteni Erdutski vinogradi d.d. očekuje vas i In Da Sofa lounge zona,  gdje užitak kušanja vina Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz vrhunsku glazbenu podlogu DJ Omke koji priprema čarobne hitove koji idealno pristaju uz ispijanje vina i prezentaciju najboljih plesnih pokreta na plesnom podiju! Kao i prošle godine u sklopu sofasticiranog ambijenta biti će i velika ognjišta koja će dodatno dočarati prostor. In Da Sofa je i službeno mjesto zagrijavanja za koncert Vlatko Stefanovski Trio te mjesto prepričavanja doživljaja nakon koncerta. Ulaz slobodan.

NAGRADNA IGRA:
Poklanjamo vam 2x1 ulaznicu za koncert Vlatka Stefanovskog. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je u komentare upisati: SiB.hr me vodi na Wine & Bike turneju Erdutom!  Ime i Prezime . (obvezno na kraju poruke napišite i svoje ime i prezime!)

Dobitnici su Jelena Holjencin i Dino Bartok

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Utorak

Srijeda