Lifestyle / Ostalo

Program druge ovogodišnje Osječke ljetne noći

Program druge ovogodišnje Osječke ljetne noći

Zadnjeg vikenda u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu održavaju se „Osječke ljetne noći“ (OLJN) s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. U ovo vrijeme gradsko središte, posebice obala rijeke Drave, živne po uzoru na poznata slična događanja na Jadranskoj obali.

U petak 28. srpnja te ponovno 25. kolovoza u centru Osijeka (Gornji grad) očekuje vas pregršt zanimljivih događanja, od sajma tradicijskih proizvoda i podravsko-podunavske gastronomije s naglaskom na jela od riječne ribe koja pripremaju osječki restorani, preko događanja u ugostiteljskim objektima i na njihovim terasama do velikog koncerta na glavnom gradskom trgu.

U petak 28. srpnja Ljetna Noć bit će tematski vezana uz ljetni odmor na plaži, našoj popularnoj Copacabani i drugim skrovitim mjestima na rijeci Dravi dok će nas zadnja Ljetna Noć 25. kolovoza tematski uvesti u jesen i rujan, u Osijeku poznat po popularnim Danima Prvog Hrvatskog Piva i velikom pivskom festivalu sredinom mjeseca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PROGRAM:

19:00 - 00:00, raznovrsna ponuda osječkih ugostitelja smještenih u drvenim kućicama na Trgu dr. Ante Starčevića. Ugostitelji koji sudjeluju su: kušaonica craft piva Gajba, krčma Kod Baranjca s jelima od riječne ribe, palačinkarnica Mr Činkos, restoran Muzej Okusa (iz paviljona Gradski vrt), Regionalna vinoteka iz četiri vinogorja Osječko-baranjske županije, vinarija Svijetli Dvori iz Baranje, noćni klub Brodway uz koktele i Osječko pivo. U kućici restorana Bischof kušajte i odličnu Originalnu Osječku Knedlu!

- kušanje vina u kućici Regionalne vinoteke ovaj put će ponuditi sljedeća vina: rose vinarije Josić (Baranja), traminac izborna berba vinarije Misna Vina (Đakovština), merlot vinarije Brzica (Erdut) i frankovka vinarije Feravino (Feričanci). Vina će se kušati iz vinskih čaša uz uplatu kaucije.

19:00 - 00:00, promo-info kućica voljenog nogometnog prvoligaša NK Osijek na glavnom trgu

19:00 - 00:00, ponuda obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na štandovima u Ribarskoj ulici od glavnog trga do Zimske luke

19:00 - 00:00, ponuda fast - fooda i langošica uz dječji kutak s ringišpilom i dvorcem na napuhavanje na čistini uz Zimsku luku (kod Bijele lađe)

20:00 - 23:00, koncert na glavnom trgu, Trg dr. Ante Starčevića

20:00 – 24:00, „IN DA SOFA“ Sakuntala park, glazbeno-ugostiteljski program u organizaciji agencije Adverta

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!