Održan 15. Gastro film festival u Osijeku

Održan 15. Gastro film festival u Osijeku

gff 01

U subotu, 1. srpnja 2017. u dvorištu Doma tehnike održan je 15. Gastro film festival. Gastro film festival je  festival filmova o hrani i piću i filmova u kojima se hrana i piće pojavljuju. Festival je od početka međunarodnog karaktera, koji se u zadnje dvije godine proširio sve većim brojem zemalja sudionika.

U 20.00 sati je započelo gastronomsko druženje, domaćin kojeg je, već tradicionalno, Turistička zajednica Grada Osijeka. Prisutni su mogli uživati u delicijama naših baka - „poderanim gaćama“ i kolačima pripremljenim po starim receptima.

Ove godine je predstavljena suradnja sa Filmskom Rundom. Nataša Dorić, voditeljica sekcije animiranog filma Video kluba Mursa, koja je vodila   Scenarističku radionicu za djecu pod nazivom „Dječja maštaonica“ otvorila je multimedijalnu izložbu uradaka nastalih na radionici. Prisutni su imali priliku pogledati plakate i poslušati priče malih sugrađana, sudionika radionice.

U 21.00 sat, direktor festivala, Branko Hrpka, predstavio je 15. Gastro film fest te pozvao Daniela Rafaelića, ravnatelja Hrvatskog audiovizalnog centra da otvori festival.

Filmovi su na festival pristizali iz devet zemalja, sa tri kontinenta, a za natjecateljski program je selektirano trinaest filmova iz sedam zemalja.

Nagrađeni filmovi su:
1. nagrada
Nova kuhinja(Nouvelle Cuisine), Manuel Reyes Halaby, Španjolska

2. nagrada
Kroasan(Croissant), Marius Conrotto Díaz, Španjolska

3. nagrada
Naslijeđe(Legado), Joan-Pol Argenter, Španjolska

Posebna nagrada
Zbregov, Mladen Božić, FFVAL, Hrvatska

Prosudbeni žiri, bio je u sastavu:
Dalija Dozet,predsjednica, filmska redateljica
Silva Ćapin, član, filmska redateljica
Duško Popović, član, novinar

Organizatori festivala: Video klub Mursa i Turistička zajednica Grada Osijeka
Program je realiziran uz financijsku potporu HAVC-a
Potpora festivala: Osječko-baranjska županija, Grad Osijek,
Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije

Ulaz na 15. Gastro film festival i sve popratne aktivnosti je bio BESPLATAN. Zahvaljujemo se svim autorima i gostima festivala koji su svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju, kao i potporama te medijskim poroviteljima, te vas sve pozivamo da se opet vidimo i dogodine.

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja