Lifestyle / Ostalo

Za tjedan dana starta jedini festival ekstremnog sporta u Hrvatskoj

Za tjedan dana starta jedini festival ekstremnog sporta u Hrvatskoj

U Osijeku idućeg tjedna započinje ljeto, i to ne bilo kakvo, već ekstremno ljeto! Od 7. do 11. lipnja u Osijeku će se podobro osjetiti adrenalin, kako na tlu tako i u zraku. Jer većina onog što se može vidjeti u Osijeku vratolomije su upravo u zraku.

Pannonian Challenge okuplja najbolje svjetske vozače u BMX, skate i inline disciplinama, zatim vrhunske regionalne bendove i izvođače, a, naravno, i nezaobilazne ljubitelje zabave. S.A.R.S., Let 3, Bad Copy, Frenkie, Sassja, Phat Phillie, Bizzo Bodega, ABOP i mnogi drugi dio su ekipe zadužene za onaj šlag na kraju torte svakoga dana. A tu tortu predstavljaju majstorije u izvedbi ponajboljih ekstremnih vozača svijeta.

Ekstremni sport diljem svijeta uživa sve veću popularnost, a i njegovi glavni protagonisti pobrinuli se za to da razina vještina kojima barataju iz godine u godinu raste i postaje gotovo nevidljiva golim okom, osim ako se gleda u slow motionu. Trikovi u zraku i na tlu zagarantiran su uzdah ili kratki zastoj srca svakog tko se nalazi na tribinama, a na ovakav adrenalin još nije naviknuo. A nije ni čudo da mnogi ekstremni sport, u prvom redu BMX, smatraju jednim od najuzbudljivijih sportova za gledanje uživo. I što je najbolje, ulaznice za ovogodišnji sportski program besplatne su za sve posjetitelje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A da se zna, Hrvatska ima i svog predstavnika u BMX-u, najdražeg dečka svim gledateljima s tribina – Marina Ranteša. Ovaj mladi Varaždinac najbolji je hrvatski vozač, ali i jedan od onih čije se ime trenutno nalazi u samom svjetskom vrhu. Iako redovito obilazi svjetska natjecanja u borbi za podijem, onaj osječki podij ipak bi mu bio najdraži.

Osim vrhunskog sportskog programa (četvrtak role, petak skate, subota BMX), Pannonian je za svoje 18. izdanje pripremio pravi party. Svaku večer posjetitelje festivala očekuje nekoliko jakih glazbenih imena regionalne scene pa se s razlogom Pannonian Challenge i smatra jednim od onih razdoblja kada teško da se ima vremena za sklopiti oči i odmoriti. Tradicionalni party otvorenja na rasporedu je u srijedu 7. lipnja, kada službeno starta hrvatsko ekstremno ljeto. Cijeli raspored potraži na pannonian.hr.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!