Lifestyle / Ostalo

Jeff Mills na Areni pokreće prvi No Sleep Festival nultog dana Exita!

Jeff Mills na Areni pokreće prvi No Sleep Festival nultog dana Exita!

Ovogodišnji EXIT trajat će pet dana i noći, a njegov nulti dan postao je pravi festival za sebe! Nakon što je na Petrovaradinsku tvrđavu dovodila priznate svjetske klubove i organizirala žurke u Londonu, Barceloni, Bruxellesu i drugim metropolama, kultna pozornicama EXIT festivala, No Sleep Novi Sad, ove će godine izaći kroz tunel i preliti se i na kolosalnu mts Dance Arenu, gdje će u srijedu, 5. srpnja podići veliku zastavu prvog No Sleep Festivala na Exitu!

A u tome će joj pomoći nitko drugi do najveća techno ikona svih vremena, virtuozni umjetnik koji je redefinirao suvremenu glazbu i kulturu, jedan i jedini Jeff Mills! Specijalno za ovu priliku, Mills će nastupiti u rijetkom, trosatnom setu koji će početi noću praćen posebnim vizualnim programom i nastaviti se sve do spektakularnog izlaska sunca iznad Arene. U ovom poduhvatu neće biti sam, jer ravno iz središta berlinske scene na Arenu dolazi i još jedna osoba sa skroz drugog planeta, Ellen Alien! A iz europske prijestolnice techna, ekskluzivno za No Sleep Festival, svoj premijerni zajednički nastup imat će i još dve apsolutne techno prvakinje, Paula Temple i Rebekah! Još jedan premijerni b2b nastup izvest će UVB, francuski techno producent u vrtoglavom usponu, i Lag, novosadska zvijezda s međunarodnom karijerom koja ga je nedavno odvela i na američku turneju! Čast da otvore besanu večer na Areni imat će dvije regionalne techno heroine, Marta Gabrovšek iz Slovenije i Sugar Lobby iz Beograda, dok je završni set rezerviran za provjereni tandem rezidenata s Arene koji čine Dejan Milićević i Marko Milosavljević! Uskoro će biti objavljen i jednako uzbudljiv program na matičnoj pozornici No Sleep Novi Sad, za prvu, od sada ukupno pet besanih noći!

Jeff Mills je nedavno opet odlikovan titulom Viteza umjetnosti u Francuskoj, ovog puta još višeg reda, a njegove audio-vizualne postavke redovne su u pariškom Louvreu. Pokretač je čuvene detroitske techno škole i osnivač njene najpoznatije organizacije "Underground Resistance". Prve albume izdao je još 1992. godine za berlinsku techno instituciju Tresor, a jedan je od pionira tehnike miksanja na tri i više gramofona. Čuven je i njegov nadimak Čarobnjak (The Wizard) koji je nastao jer je ponekad u setovima znao da upotrebi i preko 70 ploča u jednom satu!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrhunski DJ i osoba koja trendove ne prepoznaje već kreira, Ellen Alien je ujedno vlasnica jedne od najvažnijih izdavačkih kuća u povijesti techna, BPitch Control i žena koja je proslavila brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat ili Ben Klock! Prošli je tjedan objavila svoj sedmi studijski album "Nost" koji je u cijelosti posvećen autentičnoj raverskoj energiji Berlina, a uz brojne nastupe na vodećim festivalima potvrdila da je po techno horoskopu ovo - Alien godina!

Paula Temple i Rebekah zajedno su došle na ideju da izvedu složeni hibridni nastup uživo upravo i ekskluzivno na Exitu i to s posebnim tehničkim planom opreme na pozornici, a prve probe zakazale su već ovog tjedna u Berlinu. Poznata kao beskompromisni inovator i jedan od omiljenih Millsovih autora, Paula je i nedavno objavila hvaljeni "Decon/Recon" projekt, dok Rebekah na tvrđavu stiže na apsolutnom vrhuncu karijere uz veliku svjetsku turneju s novim albumom "Fear Paralysis" (Soma).

Sebastian Michel, poznatiji kao UVB, u proteklih par godina doslovno je eksplodirao na svjetskoj techno sceni s izdanjima koja su postala nezaobilazna u nastupima brojnih velikana kao što su Mills, Dettmann ili Surgeon. Njegove setove slušala je publika vodećih klubova kao što Berghain, Concrete, Tresor i Fuse, a zapažen nastup zabilježio je na Amsterdam Dance Eventu i velikom završnom Awakenings događaju. Sebastijanov kolega s roterdamske etikete MORD i rezident No Sleep događaja, Lag, čiji proboj na svjetskoj sceni mu je donio nastupe u Parizu, New Yorku, Moskvi, Berlinu i brojnim drugim destinacijama, vraća se na Arenu, ovog puta u zajedničkom b2b nastupu s UVB-om.

Za kupce festivalskih ulaznica ulaz je slobodan!

Svi koji imaju četverodnevne ili petodnevne ulaznice ili neku od akreditacija za EXIT, moći će ući besplatno sa svojim festivalskim narukvicama koje prethodno preuzmu na standardnim zamjenskim mjestima. Također, i svima koji te noći budu na koncertu Killersa na glavnoj pozornici, nakon završetka koncerta bit će slobodan prolaz na mts Dance Arenu i No Sleep Novi Sad pozornicu koji će raditi kao i uvijek, od 22 h do 8 ujutro. I na Killerse i na No Sleep Festival ulazit će se na isti dobro poznati glavni ulaz Exita (Lovoturs, br. 1 na svakoj mapi), ali će se na samom vrhu publika razdvojiti na one koji imaju ulaznicu za koncert Killersa i idu ih gledati ravno na Main Stage, dok će svi ostali moći već od 22h ući posebnim putem direktno na Arenu i #NSNS.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!