Lifestyle / Ostalo

Svjetski prvaci na Pannonian Challengeu

Svjetski prvaci na Pannonian Challengeu

U Osijeku se već polako osjeti miris adrenalina, a zbog čega drugog nego zbog činjenice da je još dvadesetak dana ostalo do 18. izdanja Pannonian Challengea. A kako se približava i festival, tako i pristižu pozivi i potvrde o dolasku vrhunskih BMX, skate i inline vozača svijeta, između ostalih svjetskog prvaka u rolanju Romana Abratea i svjetskog BMX prvaka Logana Martina.

Strah i trepet svakog skate parka, svjetski prvak i dečko toliko fokusiran na svoju vožnju da je jasno zašto njegove vožnje skoro ne poznaju greške – Logan Martin – prošle je godine sasvim zasluženo slavio na tronu BMX postolja Pannonian Challengea, a svoj dolazak potvrdio je i ove godine:

Prošle godine došao sam na Pannonian i ostao iznenađen organizacijom i dobrom energijom, a osim toga i pobijedio sam. Park je nevjerojatan, želim tamo ponovno voziti i zato se vraćam“, rekao je Logan. A kad smo ga upitali o našem najboljem vozaču Marinu Rantešu, nije oklijevao već je imao samo riječi hvale:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nekoliko puta sam imao priliku voziti s Marinom na natjecanjima. Marin je izuzetan vozač, pogotovo uzmete li u obzir nedostatak mjesta za treniranje u zemlji iz koje dolazi.“

Možda ni ne zna da su i Hrvati oduševljeni Marinovom vožnjom i vještinama, stoga ni ne čudi što je park svake godine prepun navijača koji se nadaju da će upravo Ranteš zasjesti na tron u svojoj domovini.

Kako to inače biva, sportski dio Pannonian Challengea otvorit će roleri 8. lipnja. A njihovo natjecanje bit će možda u najjačem izdanju do sada, čemu u prilog ide i činjenica da će se u osječkom parku natjecati i svjetski prvak, Francuz Roman Abrate. No ni njemu konkurencija neće biti lagana s obzirom na to da će mu se pridružiti i dvojica ponajboljih svjetskih vozača Joe Atkinson i Joey Egan.

To su samo neki od vozača koji će se od 7. do 11. lipnja boriti za naslov najboljeg na najvećem regionalnom festivalu ekstremnog sporta i zabave – Pannonian Challengeu. A osim njih, tu su još i velika glazbena imena koja će biti zadužena za noćnu zabavu do ranih jutarnjih sati. Više informacija na www.pannonian.hr.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!