Lifestyle / Ostalo

Osječanki Miji Dimšić Porin za najbolji video broj

Osječanki Miji Dimšić Porin za najbolji video broj

Na završnoj svečanosti glazbene nagrade Porin, održanoj sinoć u splitskoj Spaladium Aren, podijeljene su statue u 12 kategorija.

Porin za najbolji video broj  osvojila je Osječanka Mia Dimšić za ideo "Život nije siv", u režiji Borisa Sekulića. Ovu je pjesmu, koju je inače sama napisala, Mia izvela u izravnom prijenosu Porina na HTV 1.

Oliverov i Gibonnijev album "Familija" i u velikom finalu dobitnik je tri Porina. Osim što su ga dobili u jednoj od najatraktivnijih kategorija, onoj za Album godine, Oliver i Gibonni prema glasovima struke imali su najbolju vokalnu suradnju za skladbu Sreća dok je Oliver Dragojević kipić dobio za najbolju mušku vokalnu izvedbu i interpretaciju skladbe Gdje to piše?. Također u predprijenosu je za skladbu Gdje to piše? Elvis Stanić dobio i nagradu za najbolju produkciju i aranžman, a Oliver i Gibonni ujedno imaju i najbolji album pop glazbe. Tako je album "Familija" s tri osvojene statue iz predprijenosa i tri u velikom finalu ukupno dobio šest Porina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iza splitskih glazbenika, prema broju dobivenih nagrada, slijedi Matija Dedić s tri Porina, koja su mu dodijeljena u predprijenosu, uoči završne dodjele. Porin je dobio za najbolji koncertni album "Matija svira Arsena - Live in ZKM", pjesma s tog albuma Ni ti ni ja dobila je za instrumentalnu izvedbu, a Dedić i Šimun Matišić statuu su dobili u kategoriji Najbolja izvedba jazz glazbe i skladbu Fortune smiles.

Grupa Detour u velikom finalu dobitnik je Porina u kategoriji Pjesma godine, za skladbu Zaljubila sam se. U konačnici imaju dvije statue jer su nagradu dobili i za najbolju izvedbu grupe s vokalom. Isto toliko ima Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj koji su na završnoj svečanosti dobili Porina za najbolju izvedbu klasične glazbe i skladbu Sunčana polja, a dobitnici su i u kategoriji najboljeg albuma klasične glazbe. Što se tiče ženske vokalne izvedbe nagradu je dobila Josipa Lisac, novi izvođač je Antonela Doko, Tereza Kesovija ima najbolji album zabavne glazbe "Oči duše", a Let 3 Porin su dobili za album rock glazbe "Angela Merkel ....".

Što se tiče jazza u kategoriji Najbolji album jazz glazbe dobitnik je "Spiritual Market" u izvedbi Vedrana Ružića, Singrlice i njihov album "Ajde cure u..." dobitnik je Porina za Najbolji album etno glazbe dok je najbolji album tamburaške glazbe "Siniša Leopold - Gold collection" u izvedbi Siniše Leopolda i Tamburaškog orkestra HRT-a.

MIA - ŽIVOT NIJE SIV:

Elementalov album "Tijelo" dobio je nagradu u kategoriji Najbolji album alternativne i klupske glazbe te za likovno oblikovanje, koje su napravili Miron Milić i Dušan Jungić. Isto toliko statua dobio je album "Vatroslav Lisinski: Ljubav i zloba, izvorna opera u dva čina" u izvedbi Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a i to u kategorijama Najbolja sninmka klasične glazbe te Najbolja produkcija albuma klasične glazbe, a nagrade su za to dobili Božidar Pandurić i Vjekoslav Nježić. Za najbolju skladbu u klasičnoj glazbi proglašena je Miroslav Miletić: Glas iz Dubrovnika stavak za klarinet i gudače u izvedbi Brune Philippa i Zagrebačkih solista.

Saksofonist Igor Geržina nagradu je dobio za najbolji instrumentalni album "Bucket list", a najbolju snimku ima Filip Vidović za The show must go on u izvedbi 2Cellosa.

Najbolja skladba jazz glazbe je Donna Lee is pissed off u izvedbi 4IN3+1, najbolji album folklorne i klapske glazbe je "50. festival dalmatinskih klapa Omiš - večer novih skladbi", dok je tematsko - povijesni album "Boško Petrović - Original album collection vol 1&2". Album "Božićne pjesme" u izvedbi Čede Antolića i zbora Hrid najbolji je album popularne duhovne glazbe, a "Karlovačko RockOff 2016." izabran je za najbolji album s raznim izvođačima.

Na finalnoj svečanosti Porina dodijeljeni su i oni za životna djela. Porin za životna djela daje se onim umjetnicima koji su svojim znanjem i radom zadužili hrvatsku glazbu. Ovogodišnji dobitnici bili su skladatelj, producent i kantautor Zrinko Tutić, dirigent, kompozitor i akademik Zoran Juranić te jedna od naših najstarijih klapa, klapa Lučica. 

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!