Lifestyle / Ostalo

Projekt ŽENA MOŽE uspješan i šestu godinu zaredom

Projekt ŽENA MOŽE uspješan i šestu godinu zaredom

ŽENA MOŽE - ove dvije riječi neprekidno mi se prevrću u mislima zadnjih dana, prave neprekidnu petlju jer, zaista, toliko toga skrivaju.

Da, žena može svašta. Može držati bebu i peći palačinke. Može dojiti i pisati članak. Ma kvragu, pisati projekt! Može biti mama, supruga, domaćica i poduzetnica - istovremeno!

I ove godine, šestu godinu zaredom, projekt ŽENA MOŽE,  u organizaciji PU Osječko-baranjske- Odjel prevencije , udruge Lega Grad i OPS portala, povodom obilježavanja Dana žena, okupio je brojne izvođače te privukao  mnoge zainteresirane posjetitelje u Poetry caffe-u Magis.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Te večeri, osme večeri u martu mjesecu, u kratkom odmaku od svakodnevnih obveza i s jasnom  željom za opuštanjem, ušetavši u Poetry caffe Magis, pomislila sam da sam baš na pravome mjestu. Uz prigušeno svjetlo, žamor tek pristigle nekolicine ljudi te suptilne zvuke jazz-a u pozadini, ova večernje-poetična kulisa činila se baš kako treba.

I kako sam i očekivala, večer se polako razvijala te ubrzo prikazala u svom najboljem svjetlu.  Mnogi su tome doprinijeli - brojni pjesnici Društva pjesnika „Antun Ivanošić“  podsjetili su nas kako je lijepo sanjariti, a potom bi osječki RitmOS-i prekinuli uljuljkanost glasnim zvukom afričke divljine. Bilo je i drugih iznenađenja večeri, poput prekrasne i talentirane mlade Osječanke Karle Forjan zbog čijih su se pjevačkih sposobnosti  sve prisutne dame naježile. I ne samo jednom.

zena moze2

Mladi pjesnik Luka Vranješ posvetio je svoje dvije autorske pjesme svojoj djevojci. A tamburaši iz različitih tamburaških sastava ujedinili su se i, kako im to obično uspijeva, mnoge podigli na noge. Sve u svemu, kombinacija pravih motiva, prisnosti i talenta poentirala je i ovaj put.

Ovaj jedan dan, bez zaleđa onih preostalih 364, neumoran i uporan, predstavlja upravo ono što žena jest- cijelu godinu. Zato je teško istaknuti važnost njegova obilježavanja.  A trenutak u kojem se jedan policajac pridružio ženskom društvu, ostao je zapamćen ne samo po fotografiji koja je potom uslijedila već i po spontano donesenom zaključku večeri: ŽENE SU ZAKON!

OPS reporter
Marija Šokčević


Izdvojeno

Reci što misliš!