Lifestyle / Ostalo

Karnevalsko ludilo u Vinkovcima

Karnevalsko ludilo u Vinkovcima

Maske će zauzeti Pješačku zonu u petak u 18 sati, kada će započeti izbor Pokladnog gradonačelnika. Iako će gradom vladati samo pet dana potencijalni gradonačelnici moraju se dobro pripremiti za predstavljanje svog programa kojim će osvojiti srca okupljenih „birača“.

Obećanja zasigurno neće nedostajati, kao i obično, no o najkvalitetnijem i najboljem kandidatu na kraju će ipak, očekivano, odlučiti pristranost i neraskidive„rodijačkeveze“.Nakon toga slijedi svečano proglašenje uz preuzimanje ključeva od predstavnika gradske vlasti, koji će na četiri dana (do utorka 28. veljače) na prinudni godišnji odmor. U zabavnom dijelu programa nastupit će Folklorni ansambl Lisinski, Plesni studio D&D, te Amatersko kazalište Nova scena iz Vinkovaca.

Program se, nakon vinkovačkog korza seli u Vanilla club u kojem će se upriličiti Veliki maskenbal za odrasle. Između ostaloga, na najvećem partyju pod maskama izabrat će se najbolja maska, koja će s Pokladnim gradonačelnikom, ali i pobjedničkom skupinom Pokladne povorke, sljedeće godine zastupati Vinkovački karneval u Rijeci ili Opatiji. Za sve sudionike pod maskama organizatori su osigurali još bogatih nagrada, a između njih će biti i noćenje za dvije osobe u Turističkom naselju Stari podrumi u Iloku, kao i poklon paketi Iločkih podruma. Dobru zabavu u Vanilla clubu jamči Orion full band.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dva dana kasnije, u nedjelju, slijedi vrhunac Vinkovačkog karnevala. Više od 20 skupina s preko 800 sudionika, što je rekordan broj u povijesti Vinkovačkog karnevala, prodefilirat će Pješačkom zonom, predvođeni Pokladnim gradonačelnikom, mažoretkinjama, ali i pobjednicima prošlogodišnjeg karnevala, Dječjimvrtićem Bajka. U Pokladnoj povorci naći će se srednje i osnovne škole, vrtići i udruge iz Vinkovaca, ali i iz Nuštra, Antunovca i Vukojevaca. Pobjednik ovogodišnjeg, jubilarnog 20. Vinkovačkog karnevala, odnosno Pokladne povorke, kako smo već rekli, osvojit će nagradno putovanje na karneval u Rijeku ili Opatiju sljedeće godine.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!