Lifestyle / Ostalo

''Sunce'' organizira psihološke treninge s agresivnom djecom

''Sunce'' organizira psihološke treninge s agresivnom djecom

„Sunce“ Društvo za psihološku pomoć Osijek, u partnerstvu s Gradom Osijekom i Volonterskim centrom Osijek provodi projekt Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pod nazivom „Zašto se ti uvijek moraš tući? Psihološki trening s agresivnom djecom“.

Cilj projekta je savjetodavni rad stručnjaka psihologa s djecom osnovnoškolske dobi koja imaju problema s agresivnošću kao i njihovim roditeljima te prevencija nasilja među rizičnim učenicima s osječkog područja.

Projekt će se provoditi u vidu individualnih savjetodavnih, kao i grupnih tretmana za djecu i roditelje, odnosno svi zainteresirani proći će, s psiholozima „Sunca“, Trening s agresivnom djecom (Petermann, Franz i Ulrike. 2010. Trening s agresivnom djecom. Naklada Slap). Uz individualni rad sa psihologom, planirano je 6 grupnih radionica s djecom i 4 grupne radionice s roditeljima.

Nakon provedenih radionica, psihologinje će obići obitelji koje su sudjelovale u projektu, kao i škole koje djeca pohađaju čime će se razmijeniti povratne informacije i kontakti za budućnost.

Bitan cilj projekta je i usustavljivanje volonterskog programa i to uz pomoć Volonterskog centra Osijek i njihove edukacije za naše nove članove.

Projekt je namijenjen djeci u dobi od 9 do 13 godina, a ovim putem pozivaju sve zainteresirane roditelje da nam svoje prijave za sudjelovanje u projektu šalju na mail adresu [email protected] ili na broj telefona 031/36 88 88 svakog ponedjeljka i srijede od 08 do 16,sati!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!