Lifestyle / Ostalo

Jeste li za zrak od mrkve ili sladoled od duhana? Predstavljamo vam molekularnu kuhinju!

Jeste li za zrak od mrkve ili sladoled od duhana? Predstavljamo vam molekularnu kuhinju!

Ne bi vjerovali, ali zrak od mrkve, pjenica od limuna i sladoled od duhana za mnoge su ljude prave gastronomske delicije. Ne pripremaju se u loncima ili na štednjaku nego u epruvetama, centrifugama i tekućem dušiku. Molekularna kuhinja, tako se zove ta kulinarska perverzija, spoj je kuhinje i znanosti.

Predjelo, glavno jelo i desert - sve specijaliteti molekularne kuhinje, koja više nalikuje na laboratorij. Kuha se s laserom, helijem, deioniziranom vodom - seviče od jakobove kapice sa snijegom od morskih alga napravljen je pomoću tekućeg dušika. A cijena: 75 kuna.

Opširnije u prilogu RTL televizije:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!