Jeste li za zrak od mrkve ili sladoled od duhana? Predstavljamo vam molekularnu kuhinju!
Ne bi vjerovali, ali zrak od mrkve, pjenica od limuna i sladoled od duhana za mnoge su ljude prave gastronomske delicije. Ne pripremaju se u loncima ili na štednjaku nego u epruvetama, centrifugama i tekućem dušiku. Molekularna kuhinja, tako se zove ta kulinarska perverzija, spoj je kuhinje i znanosti.
Predjelo, glavno jelo i desert - sve specijaliteti molekularne kuhinje, koja više nalikuje na laboratorij. Kuha se s laserom, helijem, deioniziranom vodom - seviče od jakobove kapice sa snijegom od morskih alga napravljen je pomoću tekućeg dušika. A cijena: 75 kuna.
Opširnije u prilogu RTL televizije:
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
-
SiB.hr
Izdvojeno
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
-
Dok mačka okolo traži hranu, mačiće stare dva tjedna grije zamjenska mama, koka
-
Tako su prvi slobodni termini za CT abdomena i zdjelice dostupni tek u studenome, točnije 8., 11. i 12. studenoga
Reci što misliš!