Lifestyle / Ostalo

WineOS u središtu grada okuplja najbolje vinare regije

WineOS u središtu grada okuplja najbolje vinare regije

U prostorijama Uprave Grada Osijeka danas je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen treći festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOS.

Ovogodišnje izdanje te manifestacije održat će se u petak i u subotu 9. i 10. prosinca u najužem središtu Osijeka, u prostorima Esseker centra.
Na WineOS-u će i ove godine nastupiti svi najvažniji vinara s istoka Hrvatske, a međunarodni karakter opravdat će gosti iz susjednih država Mađarske i Srbije. Ujedno će posjetitelji imati prigodu uživati u delicijama malih proizvođača sireva, suhomesnatih proizvoda i slastica. Za vinare, novinare i posjetitelje oba dana sajma održavat će se radionice, njih ukupno sedam, a ove je godine pripremljen i program koji će se održavati po svršetku oba festivalska dana. Tu je i festivalska vinoteka u kojoj će posjetitelji moći kupiti vina koja su im se svidjela. Festival organiziraju Vinoteka "Vinita", udruga "Graševina Croatica", udruga "Dekanter", Grad Osijek i Hrvatska turistička zajednica.

"Bogat program popratnih sadržaja dodatno će obogatiti treći WineOS. Podsjećam kako će uz najznačajnije proizvođače vina iz Slavonije i Baranje naši posjetitelji ponovno imati priliku probati vina naših gostiju iz Mađarske i Srbije. Uz novi prostor tu je i novi popratni sadržaj u vidu zabava nakon završetka programa oba dana što organizira naš partner Kreativna agencija 'Adverta'. Novitet je i mogućnost kupovine vina u vinoteci koja će biti postavljena na mjestu događanja", istaknuo je glavni organizator WineOS-a Vinko Ručević.

Kada su radionice u pitanju program započinje prije službenog otvorenja druženjem s novinarima. O berbi 2016. u Slavoniji i Hrvatskom Podunavlju govorit će Tomislav Božičević iz udruge Graševina Croatica. Dva sata kasnije predstavnici iste udruge predstavit će vina koja su zaslužila nagrade tijekom ove kalendarske godine, dok će u 16 sati i 30 minuta akademik Ferdo Bašić, član Bratovštine Hrvatskih vinskih vitezova, govoriti o zaštiti tla u vinogradu. U 18 sati Franjo Francem iz Hrvatskog Sommelier kluba održat će radionicu o vokabularu u ocjenjivanju vina, a sva su mjesta za to predavanje već od ranije popunjena.

wine press 02

U subotu 10. prosinca na programu su tri radionice. U 15 sati Marko Havaši govorit će o vinima u svijetu letaka i kataloga, dok je za 16 i 30 zakazana jedina radionica koja se plaća, ali i koja je već od ranije rezervirana do posljednjeg mjesta. Na njoj će o spajanju vina i teletine govoriti Damir Zrno. U 18 sati poznati baranjski vinar Slavko Kalazić napravit će vertikalu svojih graševina od 2008. do 2016. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Iznimno nam je drago što su nas pozvali iz Vinite da se uključimo u ovogodišnji WineOS. Smatram kako je to vrlo dobar festival koji je u prve dvije godine privukao velik broj posjetitelja i vjerujem kako će program u našoj organizaciji pridonijeti tome da ovogodišnji WineOS bude još bolji od prva dva", rekao je direktor Adverte Ivan Grgić.

U sklopu programa nazvanog 'After WineOS, before sunset' u petak 9. prosinca od 21 do 3 sata goste će zabavljati DJ Kemalier. U subotu 10. prosinca u istom će terminu nastupiti osječka grupa Suzette, a nakon njih i DJ Flegma. Ulaz na zabave bit će moguć samo uz festivalske ulaznice.

"Činjenica da smo WineOS ponovno uključili u program proslave Dana Grada, i to kao veliki finale, ponajbolje govori kako nam je doista stalo do ove manifestacije.Prve dvije godine je bilo izvrsno, a po svim najavama treće izdanje bit će još bolje. Stoga pozivam naše sugrađanke i sugrađane, kao i sve goste Osijeka, da nam se ovog vikenda pridruže u Essekeru", istaknuo je zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham.

WineOS će oba dana početi u 14 i trajati do 21 sat. Ulaznica stoji 50 kuna, a u nju je uračunata i posebna festivalska čaša.

PROGRAM MANIFESTACIJE

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!