Lifestyle / Ostalo

Jedinstveni orašari osječkih učenika i profesora za Merlon

Jedinstveni orašari osječkih učenika i profesora za Merlon

Učenici i nastavnici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek redovito osmišljavaju kreativne radionice i sudjeluju u više projekata tijekom godine. Ovoga su puta osmišljavali uređenje ugostiteljskog objekta, a riječ je o Pivnici Merlon koja se nalazi u samom centru osječke Tvrđe i privlači goste različitih profila.



Zadatak nije bio lak jer trebalo je stvoriti božićni ugođaj s dekoracijama koje nisu uobičajene. Profesorice stručnih predmeta Ivona Peko Ivanić i Marija Adrić Soldo odabrale su materijale kako bi dočarali prirodni izgled jer pivnicom dominiraju drvo, bakar i koža na moderan i inovativan način.

„Orašare, kao i ostale "drvene" predimenzionirane igračke, odabrale smo jer nam se činilo kako one najbolje dočaravaju duh Božića. Svojim kontrastnim crveno-zelenim šarama zasigurno privuku svaki pogled, a takve igračke možemo uočiti i u svakom kultnom božićnom filmu. Konjić-ljuljačka, vlakić, drveni vojnici - sve su to igračke koje pripadaju nekim davnim vremenima kada su djeci izgledale kao poklon iz snova. Na ta davna vremena, što zbog filmske industrije, što zbog raznih priča, pa i planetarno popularnog baleta Orašar, svi gledamo s dragosti te u nama bude božićni duh, toplinu doma.“ – istaknule su profesorice.

orasari 02

Orašari su pod vodstvom navedenih profesorica te uz pomoć profesora Damira Tomasa i Drage Stojakovića izrađeni na kiparskom odjelu uz velik trud i rad učenika viših razreda kiparskih odjeljenja, dok su u izradi ostalih igračaka sudjelovali učenici dizajna odjeće i slikarskog dizajna. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj tim nastavnika i učenika želio je topli božićni ugođaj unijeti u ovaj ugostiteljski objekt, a po reakcijama gostiju vidi se da su u tome i uspjeli.

orasari 03

   


Izdvojeno

Reci što misliš!