Lifestyle / Ostalo

Započelo odbrojavanje do 16. Portanova Fashion Incubatora

Započelo odbrojavanje do 16. Portanova Fashion Incubatora

Prvo i najutjecajnije regionalno natjecanje za mlade i neafirmirane modne dizajnere, Portanova Fashion Incubator, uskoro proglašava tko je ove sezone pobjednik i «Najbolji mladi dizajner by Perwoll», a proslavit će i jubileje karijera Roberta Severa i Sonje Lamut.

Jesensku modnu sezonu otvara 16. izdanje Portanova Fashion Incubatora, prvog i regionalno najutjecajnijeg natjecanja za mlade i neafirmirane dizajnere. Na njemu nas očekuje proglašenje pobjednika PFI-a, osvajača titule «Najbolji mladi dizajner by Perwoll» koja sobom nosi 10.000 kuna i nastup na tjednu mode BIPA Fashion.hr. A uz proglašenje najboljeg dizajnerskog new entrya sezone, očekuju nas i dvije modne poslastice – Rober Sever i Sonja Lamut slavljeničkim kolekcijama na pisti Portanova Fashion Incubatora obilježit će jubileje svojih karijera. Petak 30. rujna i subota 1. listopada bit će dani kada se centar mode seli u trgovački centar Portanova u Osijeku i Slavnija će na jedan vikend biti domaćin uzbudljivog modnog i društvenog događaja.

Petak 30. rujna rezerviran je za čak dva modna slavlja. Rober Sever proslavit će 15 godina uspješne dizajnerske karijere i to pravom modnom poslasticom – revijalnom retrospektivom najzapaženijih modela iz preko 20 lansiranih kolekcija. Sonja Lamut pridružit će se proslavom 5 godina rada od početka svoje karijere i prvog nastupa na Portanova Fashion Incubatoru 2011. godine. Sonja Lamut, dizajnerica hvaljena od kritike i publike, ove sezone revijalno predstavljanje odlučila je napraviti isključivo u Osijeku, a dizajnerima slavljenicima organizatori na kraju revija pripremaju pravo rođendansko iznenađenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Subota 1. listopada dan je kada će se održati finale sezone. Nakon dva selekcijska kruga i više od šest mjeseci priprema, pet najboljih neafirmiranih dizajnera godine borit će se za pobjednu na Portanova Fashion Incubatoru, titulu «Najbolji mladi dizajner by Perwoll» i nagradu od 10 000 kuna uz poziv na BIPA Fashion.hr. Posebnost 16. sezone jest da je PFI nakon dvanaest godina po prvi put prebacio preko nacionalne granice, tako u konkurenciji najboljih imamo i mlade kreativce iz Srbije. Ivana Janjić, Anđela Markušić, Nives Bošnjak, Marija Nakir i Mona Lacko po sudu stručnog žirija Portanova Fashion Incubatora predstavljaju najbolje od najboljih ove sezone, ali samo jedna osvojit će laskavu Perwollovu titulu.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!