Lifestyle / Ostalo

Nevrijeme prekinulo dosad najbolji i najveći Ferragosto Jam

Nevrijeme prekinulo dosad najbolji i najveći Ferragosto Jam

Vremenske prilike ove su godine definitivno odlučile reći NE slavonskim festivalima. Nakon što su prošli mjesec otkazani prvi vikend Pannonian Challangea i kompletni Backyard Art festival, slična sudbina zadesila je i orahovački Ferragosto Jam.

Iako je festival službeno započeo u četvrtak 4. kolovoza, jezero se počelo punit šatorima već u srijedu. Auti registracijskih pločica iz cijele zemlje okupirali su parkiralište jezera i sve je ukazivalo da će ovo biti najveći i najbolji Ferragosto Jam ikad.

Tako je i počelo odličnim svirkama Tight Gripsa, Fast Responsensea, Rochelle Rochelle, M.O.R.T.-a, Ede Majke, Kawasaki 3p i ABOP-a. Nažalost dečk iz benda Loš primjer bili su prisiljeni svoj nastup otkazati. Festivalski prostor već prvog dana bio je odlično popunjen, a jedinu zamjerku moramo dati na prodaju bonova za piće - radila je samo jedna kućica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi dan petak bio je i praznik Dan pobjede, što je, uz odličan line up ovogodišnjeg festivala, stvorilo najveću gužvu na jezeru u svih 9 godina festivala. Naći parking i mjesto za šator postala je prava mala avantura.

ferragosto3

Došla je i večer i bendovi su kao i sinoć krenuli sa svojim nastupima točno po satnici. Iako je prognoza bila za kišu i oblaci su se počeli skupljati u popodnevnim satima, nitko nije očekivao da će to značiti i kraj festivala. Pa kome može zasmetat malo kiše na festivalu?

Po prvi puta na ovakoj vrsti festivala nastupila je Josipa Lisac i svoj odličan koncert zaključila riječima "Pa ako mora baš padat, sad može". A tako je i bilo. Nakon nje po kiši koja je sve jače padala zasvirali su novosadski punkeri Athiest Rap i nakon njih slijedio je kraj programa. Cijeli koncertni prostor pretvorio se u veliku kaljužu i jezero kraj jezera. Popeti se nazad prema jezeru postala je prava mala olimpijska kategorija. Vjetar je i počeo opasno prijetiti sigurnosti.

Morki, pokisli, blatni posjetitelji su se vratili nazad u svoje, također mokre i pokisle šatore. Kiša i vjetar su prestali, zabava se nastavila, ali ujutro je slijedilo veliko razočaranje. Nevrijeme je srušilo binu i značilo je to kraj festivala. Tako je i službeno objavljeno ubrzo na Facebooku.

ferragosto1

Većina posjetitelja otišla je kući, ali je dobar dio i ostao na jezeru, tako da se i tijekom cijele subote mogao čuti popularni "eeeeee", ali s nekim tužnjikavim tonom.

Subotnji line-up bio je odličan i ostaje velika žal što ga nismo mogli čuti, ali protiv majke prirode se ne može. Ostaje nada da će, kako su organizatori najavili, kompletan subotnji lineup bendova probati prekopirati na jubilarnom, desetom Ferragostu sljedeće godine.

Čak i ovako okrnjen, Ferragosto je pokazao da je izrastao u najveći slavonski glazbeni festival i jedva čekamo da vidimo što će nam prirediti za nagodinu.

Tekst: SiB.hr
Foto: Facebook event FJ9

 


Izdvojeno

Reci što misliš!