Lifestyle / Ostalo

Pjesma 'Putnik' - suradnja između osječkog pjesnika Brune Koića i Stanka Šarića

Pjesma 'Putnik' - suradnja između osječkog pjesnika Brune Koića i Stanka Šarića

Stanko Šarić, pjevač Najboljih hrvatskih tamburaša (ex Zlatnih dukata) uglazbio je i otpjevao pjesmu "Putnik", u suradnji s osječkim pjesnikom Brunom Koićem, koji je tu pjesmu napisao još 2010. godine.

Stanko je pronašao nešto u ovoj pjesmi što bi se moglo tematski iskoristiti za aktualnu problematiku odlaska ljudi iz naših krajeva, iako je pjesma napisana u univerzalnom stilu i puno prije nedavnih događanja te može govoriti o odlasku bilo koje vrste, ljubavnom, egzistencijalnom ili od samoga sebe, no trenutno je karakteriziraju odlasci naših članova obitelji, prijatelja, poznanika...zanimljivo je kako neke pjesme i nakon šest godina pronalaze neki novi smisao i mogu potkrijepiti ili ispričati neku novu priču.

Pjesmu je uglazbio Stanko Šarić, tekst napisao Bruno Koić, a aranžirali su je Stanko Šarić i Denis Špegelj.

Dodatni info o autoru:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bruno Koić rođen je 1993. godine u Osijeku. Pisanjem se bavi od svoje dvanaeste godine, a uoči maturiranja u Ugostiteljsko-turističkoj školi za smjer hotelijersko-turističkog tehničara, u travnju 2012. godine objavljuje svoju prvu zbirku pjesama „Umovina“ i iste godine upisuje studij Medijske kulture na Odjelu za kulturologiju u Osijeku. Čitanjem svojih pjesama sudjelovao je na mnogim pjesničkim druženjima i manifestacijama, od 2009. pa nadalje na školskom literarnom natječaju „Lidrano“ 2009. godine na smotri mladenačke poezije „Vers“ iz Belišća, gdje 2010. godine osvaja prvu nagradu s pjesmom „Još je tu“ i mnogim drugim manifestacijama kroz godine. Krajem 2016. godine trebala bi izaći druga zbirka pjesama „Versionar“, koja se nameće kao logičan nastavak prvog djela, sa sličnim, a opet različitim tematikama.

   

  


Izdvojeno

Reci što misliš!