Lifestyle / Ostalo

Ove subote 15. Grahijada u Belom Manastiru

Ove subote 15. Grahijada u Belom Manastiru

Udruga Prvenstvo svijeta i okolnih sela (PSIOS) u suradnji s TZ Baranje, ove godine organizira jubilarnu 15. Grahijadu koja će se održati u subotu 18.06.2016., na Gradskom stadionu u Belom Manastiru.

Uz tradicionalna natjecanja u kuhanju graha u kotliću i ćupu, ove godine će na Grahijadi gostovati naši dragi prijatelji iz Hercegovine, Međimurja, Pakraca, Srbije i Mađarske. Svi oni će pripremati jela svoga kraja pa ćete tako moći kušati jela od raštike, uštipke, pretepeni grah, kalapajsani kalamper, zagorske štrukle, razna jela od graha i mnoga druga.

Osim hrane naši gosti dovode i svoju glazbu pa ćete tako moći zapjevati gangu ili zaplesati uz puhački orkestar i uživati u mnogim iznenađenjima.

Također, iskušajte svoje vještine i izradite zdjelicu na lončarskom kolu ili se provozajte u starom baranjskom fijakeru, a za najmlađe smo uz pomoć Društva naša djeca pripremili zanimljive igre.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Divan obiteljski dan, ne propustite ga.

>>> GALERIJA: Grahijada u Belom Manastiru 2015.

Svi zainteresirani za natjecateljski dio mogu se prijaviti u uredu TZ Baranje, Ulica kralja Tomislava 70, Beli Manastir.
Kotizacija: 120,00 kn
Uključuje: grah, slanina, kobasica, drva, stol i parking
Informacije: 099/8559 336, 099/5904 074, 031/702 080

[important title=]NAGRADNA IGRA:
Poklanjamo vam 2x1 kotizaicju za kuhanje graha. Za sudjelovanje u nagradnoj igir potrebno je u komentare upisati: SiB.hr me vodi na Grahijadu u Beli Manastir!

Dobitnici su: Kristina Škorić i Snježana Laušević[/important]

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!