Lifestyle / Ostalo

Pannonian Challenge postao dio Svjetske serije i odbrojava do najvećeg spektakla ikad

Pannonian Challenge postao dio Svjetske serije i odbrojava do najvećeg spektakla ikad

Na tiskovnoj konferenciji u hotelu Osijek predstavnici festivala zajedno su sa svojim gostima najavili najveće izdanje ovog festivala ekstremnog sporta i glazbe. Skate, inline, BMX i breakdance natjecanja odvijat će se u Osijeku od 15. do 23. srpnja, a ukupni nagradni fond iznosit će 50.000 eura.

Čast mi je i zadovoljstvo u ime Udruge Pannonian najaviti Svjetski kup u BMX-u u sklopu sedamnaestog Pannonian Challengea! Ponosni smo što će grad na Dravi od 15. do 23. srpnja ugostiti najveća svjetska imena u BMX-u, skateu i rolama koji će izvoditi do sada neviđene trikove te kao i svake godine uživati u prijateljskoj atmosferi Pannonian Challengea! Želim se zahvaliti svim sportašima, sponzorima, medijima, i našoj osječkoj publici koja nas motivira da iz godine u godinu rastemo“, rekao je Jurica Barać, voditelj festivala Pannonian Challenge.

Osijek je ovom prilikom posjetio i izvršni direktor tvrtke Hurricane Action Sports i osnivač FISE-a Herve Andre-Benoit, koji nije skrivao svoje uzbuđenje zbog prvog hrvatskog FISE World Series eventa: „Čuo sam mnogo o Osijeku i Hrvatskoj i vozači diljem svijeta pričaju o Pannonian Challengeu. Znao sam da tu moramo doći i veselim se iz prve ruke iskusiti ono o čemu svi pričaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

BMX, koji mnogi smatraju najuzbuljivijim sportskim spektaklom uživo, na programu je od 21. do 23. srpnja. Večer otvorenja na rasporedu je 15. srpnja, nakon čega dan poslije slijedi skate natjecanje, a 17. srpnja na scenu stupaju roleri u inline natjecanju. 18. i 19. rezervirani su za dodatne zabavne sadržaje, a od 20. kreće BMX trening i zatim natjecateljski dio.

Hrvatska turistička zajednica prepoznala je potencijal i odlučila podržati Pannonian Challenge kao vrijedan sportski događaj na hrvatskoj sceni. „Ono što je zasigurno dodatna vrijednost je da ovo nije samo turistički događaj, već i primjer mladima kako se uključiti u razvoj zajednice“, rekla je prisutnima direktorica marketinga Hrvatske turističke zajednice Tina Jukić.

Da se Osijek ponosi time što je ovakav događaj upravo u njegovom okrilju potvrdio je dogradonačelnik Osijeka Vladimir Ham rekavši da grad prije svega zahvaljuje timu koji je omogućio da Osijek ovakav brend izgradi, ali i da će pomoći u njegovom daljnjem razvoju.  

A da Osječko-baranjska županija vjeruje da će ovo postati jedan od brendova naše domovine potvrdio je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin.

Od samih začetaka festivala, jedan od njegovih idejnih tvoraca bio je i nekadašnji Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji od početka podupire i, naravno, redovno posjećuje tribine festivala. Nije krio svoj ponos današnjim uspjehom Pannoniana: „Prije svega sam prijatelj Pannoniana, Osječanin, a onda tek političar, kako me ljudi najčešće percipiraju, te sam izuzetno sretan da je nešto ovakvo došlo u naš grad.“

Pannonian se iznad svega ponosi partnerima koji su uz festival od dana kada je bio mnogo manji, a jedan od njih svakako je Vipnet.

Drago nam je što su kvaliteta natjecanja, trud i profesionalnost organizatora prepoznati izvan Hrvatske te što će Osijek ove sezone biti jedna od pet postaja na kojima će se birati najbolji vozač BMX-a na svijetu. Izazivački duh Pannoniana Vipnet će podržati peti put te zanimljivim sadržajima na lokaciji doprinijeti ovom adrenalinskom spektaklu“, izjavila je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta, ponosnog sponzora Pannonian Challengea.

Jurica Barać još je jednom napomenuo da nas čeka dosad neviđeni spektakl u Hrvatskoj te da ekstremni sport napokon priča priču kakvu i zaslužuje. A upravo je festival izrodio i neke od svojih najvećih talenata danas, kao što je Marin Ranteš, najbolji hrvatski BMX vozač, koji je također prisustvovao tiskovnoj konferenciji.

Organizatori su se ovom prilikom zahvalili i ostalim partnerima, a to su HEP, Zagrebačka banka, Franck, Cedevita, Red Bull, Sony Xperia, Konzum, Hotel Osijek te Uniline.

Ne zaboravimo da sportski i natjecateljski dio Pannonian Challengea svaku večer prati prigodan kulturni te zabavni sadržaj.

Više informacija na www.pannonian.hr

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!