Lifestyle / Ostalo

''Advent u Tvrđi'' od 28. studenoga do 1. siječnja

''Advent u Tvrđi'' od 28. studenoga do 1. siječnja

Nakon prošlogodišnjeg velikoga uspjeha i odjeka prvoga osječkoga "Adventa u Tvrđi", ove godine manifestacija će ponovno biti održana na istoj lokaciji, ovaj put u dvostruko dužem trajanju, s gotovo dvostruko većim brojem kućica i sadržaja te, nadamo se – s barem dvostruko više zadovoljnih posjetitelja nego lani.

Naime, "Advent u Tvrđi", kao središnja manifestacija adventskih događanja u najvećem slavonskom gradu, otvara se u subotu, 28. studenoga 2015., u 18 sati i trajat će zaključno s 1. siječnja 2016. Drugim riječima, ovaj put ćemo na posebno osvijeteljenom i ukrašenom Trgu sv. Trojstva, zajedno s građanima Osijeka i okolice, ali i cijele Slavonije i Baranje te, okolnih zemalja, proslaviti Božić i Novu godinu.

Već ovoga vikenda organizatori i tvrtka Ceker d.o.o. Osijek postavit će oko 25 lijepo dizajniranih i ukrašenih kućica, u prvom redu s prigodnom ugostiteljskom ponudom, kao što su kuhano vino, čaj (s rumom), domaće rakije, božićne slastice, kobasice i drugi prehrambeni proizvodi. Osim toga, Osječani i posjetitelji iz drugih gradova moći će u tim kućicama kupiti male božićne poklone za svoje najbliže i suvenire. Kućice će biti otvorene svakoga dana u poslijepodnevnim i večernjim satima, a svoj kutak imat će mnogi poznati osječki lokali i restorani – Kod Ruže, Trica, American bar Dollar, Rustika, St. Patrick's Pub, General Von Beckers, Tufna, Kuća Zelenog čaja, Chocolade Chade i drugi. Cijeli prostor opet će biti atraktivno i dodatno ukrašen s naglaskom na centralni, Kužni pil. Detalji za sada neka ostanu iznenađenje, uz napomenu da će se Osječanke i Osječani i svi naši gosti ponovno moći grijati uz omiljene peći na drva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Planirano je ukupno čak 40-ak različitih programa, među kojima i nastupi 15-ak glazbenih gostiju, vokalnih i instrumentalnih skupina. U duhu već poznatoga slogana "Oživimo Božić kakav je nekad bio", te jedinstvenog pristupa ove adventske manifestacije usmjerenoga na obitelj i društvene vrijednosti, bit će organizirani mnogi sadržaji koji su kombinacija suvremenog i tradicijskog: manji i veći koncerti, paljenje adventskih svijeća, dječje igraonice, radionice za djecu i odrasle, izložbe, projekcije filmova, predstavljanje autohtonih recepata te adventskih i božićnih običaja u istočnoj Hrvatskoj i Mađarskoj i slično. 13. prosinca, na blagdan sv. Lucije, u jednom prostoru na Trgu bit će opet zasijana božićna pšenica koju će redovito, zaključno s Badnjakom, zalijevati neke od osoba poznatijih javnosti, a simbolično će naznačiti koliko će Osijeku biti uspješna i plodna 2016. godina. Veliko finale manifestacije održat će se na Silvestrovo.

Ovim putem, organizatori se zahvaljuju pokroviteljima manifestacije Gradu Osijeku, TZ Grada Osijeka, sponzorima Osječko, HEPu, Unikomu, Športskim objektima, Coca Cola Hrvatska. Svima koji sudjeluju u organizaciji i provedbi ovoga velikoga projekta cilj je zajednički: da Osijek konačno dobije kontinuiranu pravu i zasluženu adventsku manifestaciju koja će najvećem slavonskom gradu dati pravi božićni "štih" i koja će privlačiti ne samo stanovnike Osijeka i okolice, već i iz cijele regije, što će, nadamo se, biti slučaj već ove godine. Koliko su sami građani zainteresirani za to, dokazuje i činjenica da službenu Facebook stranicu "Advent u Tvrđi", putem koje će biti stalno objavljivani ažurirani podatci i informacije, prati gotovo već 5.000 osoba, a njihov broj je iz sata u sat sve veći.

Također, ove će se godine s građanima i potencijalnim posjetiteljima komunicirati pomoću niza drugih komunikacijskih kanala i društvenih mreža: Instagrama, Twittera, newslettera (za primanje kojega se mogu prijaviti svi zainteresirani), bloga, mobilne aplikacije te, naravno, već uvriježenih medija.

   

  


Izdvojeno

Reci što misliš!