Lifestyle / Ostalo

VIDEO: Đakovački Uskrsnji gastro fest

VIDEO: Đakovački Uskrsnji gastro fest

Sunčano prijepodne kao stvoreno za održavanje Uskršnjeg gastro festa na đakovačkom korzu.  Sa svih strana na kušanje pozivaju suhomesnati proizvodi, domaći kolači, kupinovo vino, pekmez, med... Bili su tu i tradicijska odjeća i obuća, rukotvorine, zlatovez... Pred štandom udruge kulinara -  degustacija.
Uzorci kulinovih seka su se ocjenjivali, pa su među 33 pristigla uzorka titulu ovogodišnjeg vicešampiona ponio je Željko Šiško, a najbolji kulen ima  Tomislav Blažević. Bilo je danas prodavača iz cijele Slavonije i Baranje od baranjskog Karanca i Darde pa sve do Štitara i Županje. Štitarske snaše pekle su slavonski specijalitet na otvorenom. 
Cilj ovogodišnjeg Gastro festa bio je promovirati slavonsku tradiciju i brendirati kulinovu seku kao autohtoni hrvatski proizvod pred ulazak u Europsku uniju. U zabavnom dijelu programa nastupile su ljelje KUD-a Gorjanac, Bećarine, klapa Slavonika i mladi budrovački tamburaši. Organizatori Uskršnjeg gastro festa su Grad Đakovo, Turistička zajednica i Udruga kulinara Gastronomski kulin.

{youtube}85jJ8_LTra8{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: www.stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!