Lifestyle / Ostalo

Zajedno za skate park!

Zajedno za skate park!

Đakovačka udruga Street sutra, s početkom u 8 sati, organizira cjelodnevni program za pomoć pri obnovi skate parka.

Osnovna je namjera ovoga događaja promoviranje ekstremnih sportova (skateboarding, bmx i in-line rolanje) i uklanjanje predrasuda o ovom načinu zabave mladih te prikupljanje dobrovoljnih priloga kojima bi se obnovio Skate park za nadolazeća natjecanja.

U gradu Đakovu skate kultura postoji već više od 10 godina i okuplja znatan broj mladih, a prostor Skate parka, iza Mimoze, okupljalište je gdje se mladež može slobodno baviti ovim sportom bez opasnosti za promet i sugrađane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom na potrebu redovnog obnavljanja sprava u skate parku, a zbog manjka financijskih sredstava, Udruga se odlučila na ovakav istup ispred javnosti te se nada da će građani grada Đakova prepoznati dobrobit ovih sportova te pomoći Udruzi u obnovi Skate parka. Isto  tako htjeli su istaknuti i pokazati i druge oblike kulture u gradu Đakovu te zajedničkim nastupom pokazati kako mladi u gradu Đakovu mogu zajedno djelovati u smislu razvijanja i poboljšavanja kulturnog i sportskog života. Mišljenja smo da ovakva sinteza tradicionalnog i modernog izričaja te međukulturalnog prožimanja može pomoći u socijalnom razvoju cjelokupnog društva, a posebno može povoljno djelovati na mladež.

Ekstremni sportovi poput skateboardinga i vožnje bmx bicikala ili in-line rola danas su prisutni među mladima širom svijeta. Često se ovi sportovi kod nas smatraju opasnima i vežu uz delikvenciju maloljetnika, a zapravo imaju potpuno drugačije djelovanje: ovi sportovi potiču na kreativnost, zdrav i aktivan život te uče mlade kolegijalnosti i zajedništvu za što smatramo da je u današnje vrijeme izuzetno bitno.

Udruga STREET smatra da će ovim događajem pokazati javnosti važnost obnavljanja i održavanja skate parka kao zaloga za budućnost naše djece, jer svijet ne dobivamo u naslijeđe od svojih roditelja, nego ga posuđujemo od svoje djece.

Ovim putem pozivamo građane i građanke da svojim prisustvom na ovom događaju daju podršku djelovanju Udruge i njenom nastojanju u obogaćivanju zdrave aktivnosti mladih.

Program:

U ulici Pape Ivana Pavla II. (korzo - ispred trgovine DM) od 8,00 - 13,00 sati:

- promoviranje udruge "Street"

- upoznavanje i fotografska izložba povijesti skate kulture u Đakovu

- nastup mažoretkinja

- nastup ŽVS Đakovčanke

- nastup Đakovo Jamm Session Band-a

- mogucnost pristupanja udruzi

Skate park (dvorište Mimoze) od 13,30 - 20,00 sati:

- Skateboard "Best trick" natjecanje (nagradni fond - ukupan novčani iznos od prijava), kotizacija 30 kn

- bike jamm session

- glazbeni program uz nastupe bendova - Hold your Horses (Dj) i Voodoo Feet (Dj)

After party @ caffe bar Fontana 21,00 h – DJ UMBO

 


Izdvojeno

Reci što misliš!