Lifestyle / Ostalo

Vlado Kos pobjednik natječaja

Vlado Kos pobjednik natječaja

Večeras su objavljeni pobjednici natječaja " Hrvatska novinska fotografija 2010". U kategoriji SVAKODNEVNI ŽIVOT pobjednik je osječki fotograf Cropixa - Vlado Kos.

Zbor fotoreportera hrvatske, u suradnji sa Hrvatskim novinarskim društvom, po 8. puta je organizirao natječaj Hrvatska novinska fotografija 2010. U natječaju je sudjelovalo 93 profesionalna fotoreportera sa 1.525 fotografija.

- Ukupno je bilo prijavljeno 1.500 fotografija, a ja sam poslao tri rada za kategoriju Svakodnevni život. Odabrana je fotografija Dalekovod, koju sam snimio u Ernestinovu, a prikazuje radnike koji “vise” u košarama s pomoću kojih razvalače žice za dalekovod, objašnjava Kos.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na natječaju za izbor najbolje hrvatske novinske fotografije Vlado Kos , s obzirom na veliku konkurenciju nije očekivao, ali je priželjkivao da bude finalist.
- Drago mi je što je moja fotografija izabrana, jer riječ je o reprezentativnoj i najboljoj fotografskoj izložbi u Hrvatskoj - kaže Kos.

Profesionalno se počeo baviti fotografijom prije 18 godina u “Glasu Slavonije”, zatim je prešao u “Jutarnji list”, a danas radi za fotoagenciju Cropix.
Njegova će fotografija Dalekovod biti tiskana u knjizi sa stotinu najboljih radova, a vidjet će je i publika na putujućoj izložbi, koja redovito posjećuje Osijek.

f2758f0b5679fcf308ad778ae9a4b75d.jpg

Pobjednici po kategorijama su :

DOGAĐAJ :Andrija Lučić – Cropix

SVAKODNEVNI ŽIVOT: Vlado Kos – Cropix (FOTOGRAFIJA GODINE)

REPORTAŽA/KOLEKCIJA Darko Bandić – Associated Press

PORTRET: Tom Dubravec – Globus

KULTURA I UMJETNOST: Boris Ščitar – Pixsell

SPORT: Damir Senčar – Hina

PRIRODA I OKOLIŠ :Danijel Soldo – Cropix


IZVOR : Dnevnik.hr - pogledajte i GALERIJU svih pobjednika

 


Izdvojeno

Reci što misliš!