Lifestyle / Ostalo

Mladi Osijeka za mlade Japana

Mladi Osijeka za mlade Japana

Istočnu obalu Japana 11.3.2011. godine pogodio je najjači potres u zadnjih 140 godina. Potres magnitude 9 po Richteru je prouzročio razorni tsunami koji je rušio sve pred sobom, štete se goleme, a broj stradalih i nestalih iz dana u dan raste.

Japanski Crveni križ je na pogođeno područje poslao timove za odgovor na katastrofe čiji je zadatak pružiti neophodnu pomoć pogođenom stanovništvu i napraviti procjenu potreba. Preko 4.600 kuća je potpuno uništeno, a više od 68 tisuća je oštećeno. Gotovo 440 tisuća ljudi smješteno je u nekom obliku privremenog smještaja na 2.457 lokacija. Japanski Crveni križ na terenu ima 115 timova za pružanje medicinske pomoći i psihosocijalne podrške. Volonteri Japanskog Crvenog križa pomažu u raspodjeli humanitarne pomoći, pripremi toplih obroka i raščišćavanju ruševina. Podijeljeno je preko 76 tisuća pokrivača. Japanski Crveni križ ima i timove posebno obučene i opremljene za dekontaminaciju koji su spremni u slučaju potrebe djelovati zajedno s ostalim specijaliziranim ekipama.

U cilju pomoći unesrećenim žiteljima Japana koji su u potresu i uslijed posljedica potresa i plimnog vala ostali bez svojih domova, ali i osnovnih životnih potrepština udruga "Akademska Zajednica Osijek" uz potporu Hrvatskog Crvenog križa – Gradskim društvom Crvenog križa Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek i Studentskog zbora Osijek pokreće humanitarnu akciju prikupljanja financijske pomoći. Akcija će se provoditi na svim fakultetima u sklopu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova humanitarna akcija počinje 24. ožujka i trajati će do 5. travnja kad će sav prikupljeni novac biti komisijski prebrojan i uplaćen na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa namijenjen za prikupljanje pomoći Japanskom Crvenom križu za njegovo Humanitarno djelovanje usmjereno prema unesrećenima uslijed ove velike prirodno tehnološke katastrofe.

Početak i prezentacija akcije održati će se u četvrtak 24. ožujka 2011. godine u 11,00 sati na prvom katu Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku. Molimo Vas da medijski popratite ovu akciju.

 

Osim putem kasica donirati se možete i:

• uplatom na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa broj 2340009-1511555516 poziv na broj odobrenja 02

• pozivom na donatorski telefon: broj 060 90 11 (6,15 kn, PDV uključen)

• ili on-line donacijom na www.hck.hr

 

japan495

 


Izdvojeno

Reci što misliš!