Lifestyle / Ostalo

"Zaplešimo zajedno" na Tjednu mozga

Kako naš mozak pamti plesne pokrete?

Postupak je jednostavan, u što su se mogli uvjeriti sudionici radionice "Zaplešimo zajedno" u organizaciji studenata Medicinskog fakulteta, koja je održana u sklopu desetog po redu Tjedna mozga.

Možda na prvi pogleda izgleda komplicirano, no salsu je ipak nije tako teško naučiti. Potrebano je samo puno vježbati jer plesne će korake stalnim ponavljanjem mozak onda brže i bolje zapamtiti. Ovdje se doznajemo, radi o proceduralnom pamćenju kojim pamtimo vještine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Prvo pokušavamo shvatiti kako se ta radnja odvija, nakon što to shvatimo kreće druga faza tog pamćenja, to je da se više ne osniva na verbalnoj vještini već mehanički. Mi pokušavamo sami napraviti tu radnju i kasnije kad to ponavljamo puno puta to već postane rutina i postane vještina i to je onda trajno i kvalitetno pohranjeno u našem korteksu." – kaže Larisa Čmelak, studentica medicine.

Studentice osječkog Medicinskog fakulteta svojim su zanimljivim predavanjem spojile teoriju i praksu. Pokazale su u kakvom su odnosu pamćenje i plesanje, a sudionike su i naučile plesati.

O funkcioniranju mozga biti će govora i danas. Prema rasporedu Tjedna mozga u Arheološkom muzeju očekuju nas predavanja od kojih izdvajamo "Kako svoj život mijenjati na bolje" i "Učenje kao vrhunski užitak".

{youtube}UsJ3fa4aV_c{/youtube}

Tekst i video: STV

  


Izdvojeno

Reci što misliš!