Lifestyle / Ostalo

Jura protiv gravitacije

Jura protiv gravitacije

Osjetiti bestežinsko stanje iskustvo je kojim se tek rijetki sretnici mogu pohvaliti, a među tim sretnicima je i jedan Osječanin.

Profesionalni vozač BMX-a Jurica Barać prije nekoliko dana imao je priliku lebdjeti zrakom iznad Floride, a iskustvo opisuje kao nezaboravno i neopisivo.

- Predivan je osjećaj imati nula kila, piti vodu u balončićima i hvatati slatkiše po zraku. Najviše me zaprepastio sam trenutak prelaska u bestežinsko stanje, u kojem doslovno, ali doslovno, mozak ne razmišlja ni o čemu. Ne samo što imate nula kila nego i nula misli - kaže Jura, koji je osim bestežinskog osjetio i stanje kada je njegovo tijelo dvostruko teže nego inače.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, let u posebno prilagođenom zrakoplovu koji simulira bestežinsko stanje letom u parabolama Jura je osvojio na nagradnom natječaju Nokije snimanjem videa "Bike my day". Osim nezaboravnog Zero G iskustva, Jura i njegov sportski kolega Mislav Mironović svoj posjet SAD-u nastavili su turističkim posjetima, zabavom, razgledavanjem, ali i ozbiljnim treninzima u Woodward campu, gdje na vrhunskim spravama bruse svoje vještine vožnje BMX-a i mountain bikea.

TEKST: I.Sekol (Glas Slavonije) / FOTO: G.Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!