Lifestyle / Ostalo

London Calling ponovo u Osijeku

London Calling ponovo u Osijeku

Irac, Novozelanđanin i Tinky Winky 15. ožujka 2011. godine u kazalištu Branka Mihaljevića

Nakon dvije rasprodane i vrlo uspješne večeri originalne londonske stand up komedije, koje su 26. i 27. siječnja 2011. godine održane u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, vrhunska zabavna poslastica „LONDON CALLING" COMEDY CLUB u utorak, 15. ožujka 2011. godine ponovno, zahvaljujući Udruzi „Grupa građana" Osijek, dolazi u najveći slavonski grad, u isto kazalište, ovaj put – s novim komičarskim imenima!

Podsjetimo, koncem siječnja Osječane je zabavilo četvero vrsnih pripadnika ponajbolje stand up scene u svijetu – Britanac Matt Price, rođena Amerikanka Taylor Glenn, rođeni Škot David Whitney i rođeni Hrvat Nino Bantic. Zbog velikoga interesa građana, jedna večer (prvotno predviđena za 26. siječnja) produžena je i na drugu (27. siječnja), a ulaznice su u oba navrata rasprodane za samo sat i pol. Obje večeri gledalište Dječjeg kazališta bilo je krcato, reakcije posjetitelja odlične, a kritike na show više nego pozitivne.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon toga mnogi Osječani su Udruzi „Grupa građana" i na službenu Facebook stranicu projekta uputili niz upita, kada će ponovno moći vidjeti komičare iz Londona pa je zato dogovoreno da će oni ovoga mjeseca ponovno gostovati u Osijeku.

Dakle, u utorak, 15. ožujka 2011. godine, s početkom u 19,30 sati, na sceni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku ponovno će se četvorica komičara potruditi da Osječane nasmiju do suza. Od toga trojica stižu iz Londona: rođeni Irac Johnny Candon (headliner), Dave Thompson (opening act) – za kojega je najzanimljivije da je davao glas liku Tinkyja Winkyja u popularnoj britanskoj seriji Teletubbies za malu djecu! – zatim rođeni Novozelanđanin Javier Jarquin (MC – voditelj večeri), dok će kao poseban gost večeri nastupiti Tin Vodopivec (mid act), sve poznatiji stand up komičar iz Slovenije.

O PROJEKTU I AUTORU:

Inače, "LONDON CALLING" COMEDY CLUB je međunarodni projekt koji je osmislio hrvatski novinar i komičar Nino Bantić, u nakani da britanski stand up humor približi građanima u nekoliko europskih gradova. Naravno, i u Hrvatskoj, čijim je stanovnicima britanski humor, često ciničan i "gorak", već poznat i omiljen, ponajviše putem popularnih humorističnih serija "Mućke", "Crna guja", "Leteći cirkus Montyja Pythona".

Nino Bantić je hrvatski novinar koji već petnaest godina živi i radi u Londonu, kao urednik u jednoj svjetskoj televizijskoj agenciji, a u svijet komedije nije došao slučajno. Dapače, bio je jedan od članova originalne postave emisije "Zločesta djeca" na Radiju 101, koja je osamdesetih godina prošloga stoljeća postala zaštitnim znakom Stojedinice i kultnim simbolom hrvatskog humora njegove generacije. Kao britanski i hrvatski državljanin želi ovim projektom spojiti te dvije sredine i sunarodnjacima približiti britansku stand up scenu. Od travnja prošle godine Nino i sam povremeno nastupa u londonskim klubovima kao komičar.

Ideja Nine Bantića bila je dočarati tipičnu londonsku klupsku stand up večer, odnosno cjelovečernji program s voditeljem i nekoliko komičara, među kojima je onaj koji nastupa posljednji – headliner. Posredstvom glasovite londonske agencije Mirth Control različiti britanski stand up komičari već su od studenoga prošle godine imali niz uspješnih nastupa u poznatim zagrebačkim klubovima B.P. Club i Bulldog Pub, te naravno Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Stoga će se ovaj projekt uskoro proširiti u još nekoliko hrvatskih gradova, a već ovoga mjeseca uključen je i Varaždin.

O UDRUZI:

Udruga "Grupa građana" osnovana je koncem prošle godine, a okuplja niz zaljubljenika u Osijek koji svojim radom i zalaganjem žele učiniti konkretne poteze na promicanju i podupiranju razvoja urbane kulture življenja te stvaranju novih simbola i kulturno-zabavnih i turističkih sadržaja grada Osijeka. Ovo je prvi veliki projekt Grupe građana, a tijekom ove godine javnosti će detaljnije predstaviti svoj rad i organizirati još nekoliko zanimljivih projekata i programa.

Organizatori ovoga zanimljivoga događaja u Osijeku su ponovno agencija Mirth Control (London, UK), Nino Bantić (Zagreb/London) & Udruga „Grupa građana" Osijek, a ovaj put sponzor je Hotel „Central" Osijek. Medijski pokrovitelji su Glas Slavonije i Slavonski radio.

NAPOMENA: Cijeli program sa stankama traje otprilike dva i pol sata, a odvija se na engleskom jeziku.

Cijena ulaznice je 40 kuna, a zainteresirani trebaju požuriti jer je kapacitet gledališta Dječjeg kazališta ograničen na 230 mjesta. PRETPRODAJA ULAZNICA POČINJE U UTORAK, 8. OŽUJKA 2011. GODINE, TOČNO U 8,00 SATI NA DVA PRODAJNA MJESTA: blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića (Trg bana Josipa Jelačića 19; radnim danom od 8,00 do 15,00 sati te subotom od 9,00 do 12,00 sati) i u oglasnoj službi Glasa Slavonije (Ulica Hrvatske Republike 20; radnim danom od 8,00 do 16,30 sati te subotom i nedjeljom od 9,00 do 13,00 sati).

Ujedno organizatori kažu kako ovoga puta neće biti dodatne večeri jer isti komičari dan kasnije gostuju u Varaždinu pa pozivaju sve zainteresirane da nabave svoje ulaznice na vrijeme.


Izdvojeno

Reci što misliš!