Lifestyle / Ostalo

I Zlatnu bananu dobija...

I Zlatnu bananu dobija...

Za nešto više od mjesec dana hrvatska će javnost doznati tko su dobitnici Zlatne banane, nagrade za najveći hrvatski antitalent.

Za nešto više od mjesec dana hrvatska će javnost doznati tko su dobitnici Zlatne banane, nagrade za najveći hrvatski antitalent.

Potencijalni dobitnici ove nagrade slavne su osobe koje su se proslavile gafovima i promašajima, a bit će dodijeljena u kategoriji sporta, politike, showa, glazbe, mode, filma, književnosti... Također, za prestižnu nagradu u obliku banane, koja bi trebala biti svojevrsni pandan američkoj Malini, mogu konkurirati i hrvatskoj javnosti potpuno nepoznate osobe. Nominacije se još uvijek primaju i to na adresi www.antitalent.org. tako da svi koji misle da su oni ili netko blizak njima antitalent pošalju videozapis, sliku ili zvučni zapis u bilo kojoj navedenoj kategoriji. Osim nominacije, na toj web stranici, koja je zamišljena kao parodija na sve dosadašnje hrvatske talentshowove, obavlja se i glasanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijeli projekt osmislio je Našičanin Marin Brkanić, koji je ovih dana okupiran organizacijom dodjele Zlatne banane, koja će se održati 25. ožujka u Osijeku. Prema njegovim riječima, cijeloj priči neće nedostajati pravog šušura.

- Domaćin dodjele nagrade osječki je Bastion, s čijim direktorom Juricom Šimlešom rješavam najsitnije detalje oko organizacije. Neće biti crveni tepih nego žuti, a dobitnici nagrade stizat će u bijeloj limuzini i bit će dočekani šampanjcem. Sve će zabilježiti televizijske kamere. Cijela će priča imati ležeran, zabavan, pomalo zafrkantski ton. Posjetitelje će pjevanjem, ako to tako možemo nazvati s obzirom na njegove vokalne vrijednosti, zabavljati Danijel Botur - najavljuje Brkanić.

Simpatični Našičanin nada se kako će na dodjeli, kako kaže Porina, za hrvatsku glupost, biti duhovito, ali ne i zlonamjerno.

- Ma, ova nagrada je zapravo balkanska Malina za smiješno i glupo koje su izgovorile i učinile slavne osobe. Svrha je dobro nasmijati ljude. Svjedoci smo da u Hrvatskoj ima sve više gafova i promašaja slavnih osoba, koje smo za to odlučili nagraditi. Znam da je to nepoželjna nagrada i da vjerojatno sretni dobitnici neće doći na svečanu dodjelu - kaže Brkanić.

No on je pripremio scenarij za pobjednike koji se ne pojave na dodjeli. "Nagrada će im biti uručena na bilo koji način. To može biti na vratima stana dok izlaze ili u omiljenom kafiću dok ispijaju kavicu", poručuje Marin i za kraj ponosno dodaje kako je ideja jedinstvena u ovom dijelu svijeta jer surfajući Internetom na nešto slično do sada nije naišao.

Najnominiraniji Zdravko Mamić

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić vodi u nominacijama, i trenutačno je, kaže Brkanić, predložen za dodjelu Zlatne banane u čak tri kategorije, i to sport, izjave i S.D. (superdilkan). "Čovjek se svojim gafovima isticao tijekom cijele prošle godine. Neviđenim ispadima jednostavno se nametnuo za nominacije i nismo ga mogli ne zamijetiti. Neke njegove ispade nismo ni stavili jer bi bilo prevulgarno. Ne želimo prelaziti granicu dobrog ukusa", rekao je Brkanić. Nakon vatrenog krštenja u Hrvatskoj, ovaj mladi Našičanin antitalente planira potražiti i u susjednoj BiH i Srbiji.

Tekst: Snježana Fridl (Glas Slavonije)

Pogledajte: Antitalent.org

   


Izdvojeno

Reci što misliš!