Lifestyle / Ostalo

VIDEO: Seminar o društvenim mrežama

VIDEO: Seminar o društvenim mrežama

Na društvenim mrežama, poput Facebooka i Twittera, više je od milijun hrvatskih građana. Ta brojka neprestano raste, i vjerojatno će se popeti i do 50% ukupnog stanovništva države.

Stoga ne čudi što su te internet platforme za komunikaciju postale vrlo zanimljive i oglašivačima i raznim tvrtkama.  O Facebooku, Twitteru, te kako ih iskoristiti za vlastito poslovanje, učilo se jučer na seminaru u Centru za poduzetništvo.

Danas je već nemoguće biti članom Facebooka, a da se njime koristite bez prisustva raznih reklamama. Industrija je odavno shvatila da je popularni Fejs dobro mjesto za nju.  Tvrtka koja nema pristup Facebooku, riskira da joj se nešto dogodi iza leđa, pa da poslije – gasi vatru. Proizvoda je puno, ali i zamki. No, kod nas ovakva vrsta oglašavanja kod nekih poduzetnika izaziva podsmjeh, što iz neznanja, što zbog podcjenjivanja. Reklamirati se na Fejsu puno je jeftinije od onog u klasičnim medijima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Facebooku se može gubiti  vrijeme, ali i ne mora, već iskoristiti za dobro poslovanje i praćenje događaja. Kod nas još nije zaživjela besplatna dostava kod kupovine proizvoda internetom, kao u inozemstvu, no sve ide u tom smjeru – dodaje Macan. Twitter ima puno manji broj korisnika od Fejsa, više se koristi za stručnu raspravu, a manje za dijeljenje sadržaja, a idealan je za rješavanje tehničkih problema sa računalom – kažu današnji predavači.

Croatia Airlines, Kraš i još neki veliki hrvatski brendovi, no i mali obrti – dobro su unovčili prisustvo na društvenim mrežama. Danas su i osječki poduzetnici dobili priliku naučiti kako. Organizirali su ga Centar za poduzetništvo  i agencija "Lesinger media".

VIDEO:

{youtube}0d_IHuqdqOc{/youtube}

 

Tekst i video: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!