Ostalo-Lifestyle

Ostalo-Lifestyle

Osječki band Garage in July objavio novi EP

GiJ photo

Garage in July, visokooktanski swamp ‘n’ roll sastav, objavio je EP ‘Sjaj u blatu’. Osnovani 2011. godine pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago bluesa ovi momci iz baranjske ravnice stvaraju prljavi i iskreni Rock ‘n’ Roll i to će činiti dok god su živi – duh Delte živi i u Baranji.

   

Uloži i postani dio osječke filmske horor priče

film filip

Ako ste nekada željeli biti dio horor filma, sada imate priliku. Riječ je o Crowdfunding kampanji u kojoj mladi Osječanin Filip Čižić prikuplja sredstva kako bi snimio originalni kratki horor film s nazivom Terrifying Story.

   

Najavljen Advent u Osijeku: Klizalište, božićni sajam i dvije pozornice u novogodišnjoj noći

advent osijek1

Na današnjoj press konferenciji održanoj u Esseker centru i službeno je predstavljen program Adventa u Osijeku 2017.

   

Milost snimila ''tebi...''

milost

Grupa Milost, iz Đurđenovca, objavila je novu pjesmu pod nazivom "tebi..." koja govori o ugnjetačima tuđih života i njihovom uzaludnom borbom s namjerom da okolina razmišlja i djeluje poput njih.

   

Glavni kreativac Pornhuba stiže na Digital Shapers konferenciju

Glavni kreativac Pornhuba stiže na Digital Shapers konferenciju

Kako ustrojiti digitalni odjel unutar kompanije, kako automatizirati marketing ili kako izgraditi globalnu kompaniju u Hrvatskoj samo su neka od pitanja na koja će odgovore dati konferencija „Digital Shapers“ koja će se 30. studenog u organizaciji RTL-a Hrvatska održati u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema.

   

U novom američkom filmu 'Ubojstvo u Orient Expressu' Slavonija i nije baš tako ravna

orient express

Redatelj novog američkog kriminalističkog filma 'Ubojstvo u Orient Expressu' Kenneth Branagh malo se zaigrao kada je u jednoj od scena 'zaglavio' slavnog belgijskog detektiva Hercula Poirota u snježnoj Jugoslaviji.

   

Pogledajte kako je osječki MMA borac Ivica Tadijanov na originalan način zaprosio svoju djevojku

ivica tadijanov

Ivica Tadijanov, poznati osječki MMA borac, odlučio je svojoj djevojci Dariji pripremiti iznenađenje u osječkom kinu Urania i zaprositi ju na originalan način.

VIDEO
   

WineOs - vrhunska gala večera uvod u vinski festival

gala vecer wine

Kao što već vjerojatno znate, četvrto izdanje festivala vina, delicija i ugodnog življenja "WineOS", održat će se 1. i 2. prosinca u "Esseker centru". Večer uoči festivala, 30. studenog, u "Muzeju Okusa" održat će se gala – večera, prvi događaj tog tipa u našem gradu koji je otvoren za širu javnost.

   

Pogledajte kako različite generacije legica i lega imenuju pojmove iz svakodnevnice

Osječki gradski govor (sleng) nadaleko je poznat i specifičan, a potvrdilo je to i istraživanje govora provedeno 2014. godine u  pet slavonskih gradova: Osijeku, Slavonskom Broda, Požegi, Virovitici i Vinkovacima.

   

Pogledajte najnoviji promotivni spot Hrvatske turističke zajednice

fulloflife

Najnoviji promotivni spot Hrvatske turističke zajednice večeras je premijerno predstavljen u Londonu na svjetskom sajmu turizma. 

VIDEO
   

Sila je ovaj tjedan u GISKO

PLAKAT gotovostaar 696x984

Star Wars je popularna svemirska saga koja je od 1977. godine postala neizostavni dio pop-kulture te se prenosi sa starijeg na mlađi naraštaj. Neovisno o tome je li netko obožavatelj ili ne, činjenica je kako se radi o franšizi koja je potpuno promijenila filmsku industriju, razvila grafičku animaciju te vinula u nebesa marketinški sektor poput proizvodnje igračaka i svih drugih filmskih proizvoda.

   

Uskoro četvrto izdanje festivala WineOS

wine

U prostorijama vinoteke "Vinita" danas je održana prva najavna konferencija za novinare četvrtog izdanja festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS, koja će se 1. i 2. prosinca održati u najužem središtu Osijeka, u prostorima Esseker centra.

   

Advent s klizalištem seli u centar Osijeka

advent u tvrdji

Već duže vremena je poznato kako će manifestacija Advent u Osijeku doživjeti velike promjene od ove godine. Prema pisanju Glasa Slavonije ta priča dobila je uporište i u nedavno završenom natječaju za organizaciju same manifestacije.

   

FB grupa ''Osijek Osamdesetih'' nostalgiju s Facebooka prenosi na osječki Korzo

osijek80ih

Sigurni sam da Osječanima rođenima 90-ih ili kasnije roditelji često pričaju o svojoj mladosti i Osijeku 80-tih kao i meni. Na Facebooku, kao vrlo utjecajnoj društvenoj mreži svih generacija na ovim područjima, postoje različite grupe za razmjenu informacija i raspravu.

   

Stranica 1 od 135

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja