Lifestyle / Koncerti

2Cellos 2. lipnja u Gradskom vrtu

2Cellos 2. lipnja u Gradskom vrtu

U dvorani Gradski vrt u Osijeku 2. lipnja 2013. godine nastupit će 2 Cellos. Koncertni spektakt megapopularnih svjetskih glazbenika posvećen je 70. rođendanu Radio Osijeka.

Početkom lipnja u osječkoj dvorani Gradski vrt nastupit će svjetski popularni violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser! Službena objava datuma svih ovogodišnjih nastupa očekuje se 4. ožujka na njihovoj službenoj web stranici, no već se zna kako je datum za osječki koncert -2. lipnja 2013.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

2 Cellos će održati koncert posvećen 70. rođendanu Radio Osijeka, jednog od najstarijih i najpopularnijih radija u našoj zemlji. Organizatori su koncerta agencija Zvjezdana prašina iz Zagreba i Radio Osijek, a dogovor o održavanju koncerta postignuli su ovih dana direktorica agencije Melita Butković i glavni urednik Radio Osijeka Davor Lončarić.

Kako je riječ o vrlo zahtjevnom projektu s vrhunskom produkcijom u njega će organizatori uključiti i pokrovitelje, u prvom redu grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Pozvani su i drugi pokrovitelji i sponzori kako bi se što uspješnije ostvario ovaj koncertni spektakl godine u Osijeku. Osim koncerta 2Cellos Radio Osijek ove će godine organizirati još nekoliko događaja, među kojima je velika izložba u Muzeju Slavonije, poseban Memorijal Darka Paurića na središnjem trgu u Tvrđi, izdavanje CD-a s pjesmama kojima su dodijeljene nagrade za najbolji tekst na požeškom festivalu te predstavljanje monografije koja će prikazati bogatu povijest najstarije i najveće radijske postaje u istočnoj Hrvatskoj. Radio je osnovan 1. lipnja 1943., nekolili mjeseci nakon Radio Dubrovnika i 17 godina nakon Radio Zagreba te je tako jedna od najstarijih radijskih postaja u ovom dijelu Europe. Danas djeluje u sklopu Hrvatske radiotelevizije, kao jedanaest od 8 regionalnih radiopostaja i jedina istočno od Zagreba. Unatoč brojnoj konkurenciji redovito je među 20 najslušanijih radija u našoj zemlji.

Očekuje se kako će biti dopušten izravan prijenos koncerta u programu Radio Osijeka te na live videostreamu HRT-a.

Dolazak 2 Cellos u Osijek najavljen je na  konferenciji za novinare u zagrebačkom Vip Clubu nakon koje su Luka Šulić i Stjepan Hauser predstavili još nikad prikazan video uradak za pjesmu „Il Libro Dell´ Amore", koju izvode sa Zuccherom i još neke zanimljive video materijale.

[important title=Nagradna igra]Dobitnici (1.Krug) su: Aleksandra Kaladić Ex Vukašinović i Davor Basta

Dobitnici (2.Krug) su: Vedrana Zadravec i Katarina Rogina[/important]

2Cellos i ove će godine nastupiti na najvećim svjetskim pozornicama- od Tokya i New Yorka do Pariza i Berlina, najavili su turneju po Americi i Italiji, ali i nekoliko koncerata u Hrvatskoj. Među našim gradovima, osim u Osijeku, gostovat će u Varaždinu, Puli, Zadru, Opatiji i Dubrovniku.

Njihov drugi album In2ition se odmah po izlasku popeo na vrh top ljestvice najprodavanijih inozemnih albuma u Hrvatskoj, dok je album prvijenac dostigao zlatnu nakladu na području Hrvatske. Nažalost diskografi rijetko imaju priliku u našoj regiji uručiti priznanje za zlatnu nakladu domaćeg, a posebno inozemnog albuma. Stoga je Branko Komljenović, direktor Menarta s posebnim zadovoljstvom slavnom dvojcu uručio zlatne ploče.

[blockquote]Prve ulaznice stigle su u Osijek i mogu se kupiti na recepciji hotela Waldinger u Županijskoj ulici te u Lounge baru Waldinger u Portanovi i caffe baru Pitline. Riječ je o ulaznicama po cijeni od 90 kuna (sjedeća mjesta na tribinama). U sustavu Eventima (www.eventim.hr) se mogu kupiti i druge ulaznice po cijenama 120 i 150 kuna (VIP parter i parter). Ulaznice se od 13. ožujka mogu potražiti i u drugim slavonskim gradovima (Vukovar- hotel Lav, Našice- hotel Park, Vinkovci- hotel Cibalia te u uredi turističkih zajednica Belog Manastira, Bilja i Donjeg Miholjca).[/blockquote]

Foto: Stephan Lupino/http://www.2cellos.com
Tekst: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!