Lifestyle / Koncerti

Josipa Lisac 19. travnja u Kinu Europa

Josipa Lisac 19. travnja u Kinu Europa

Nakon rasprodanih dvorana u Dubrovniku i Rijeci, kao i rasprodanog beogradskog Sava centra, a zahvaljujući organizaciji udruge Osijek United Forces, ekscentrična hrvatska glazbena diva Josipa Lisac će sa svojim pratećim bendom počastit ekskluzivnim gala koncertom u petak, 19. travnja 2013. godine u kinu Europa.

Kako je već viša puta kroz medije najavljeno, Josipa Lisac počela je nizom koncerata obilježavati 40 godina od izlaska albuma "Dnevnik jedne ljubavi". Kultni, epohalni, antologijski - sve su to riječi koje danas čitate kada se spominje taj album, a riječ je o prvom konceptualnom rock ostvarenju koje je doživjelo nekoliko reizdanja i platinaste tiraže, te iza kojeg je uslijedila jedna od najdugotrajnijih glazbenih karijera u nas. Jedan od najznačajnijih albuma diskografije ovih prostora svih vremena, objavljen je 1973. i ostavio je neizbrisiv trag u glazbenoj povijesti Hrvatske i okolnih zemalja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[span class=camera]GALERIJA: Gala koncert Josipe Lisac[/span]

Osječki koncert ubraja se u prvi dio koncerata koji će Josipu tijekom 2013. godine odvesti u mnoge gradove regije. Standardno praćena odličnim live bandom, Josipa će na ovoj turneji po prvi puta nakon niza godina izvoditi i neke stare klasike iz svog prebogatog kataloga, s posebnim naglaskom, naravno, na album "Dnevnik jedne ljubavi". Sa svojim pratećim orkestrom neprestano oduševljava publiku diljem bivše države i inozemstva, na koncertima koji se često protegnu u prekrasne gala glazbene večeri trajanja čak i dva i pol do tri sata. Vrsni glazbenici koji ju prate su: Borna Šercar na bubnjevima, Josip Grah truba i harmonika, Gojko Tomljanović na klavijaturama, Davor Črnigoj bass gitara i Elvis Penava na gitari.

[blockquote]"Kraljica", "boginja", "legenda" – tako najčešće opisuju "Lisicu", ali jedan od najzanimljivijih komentara koji su se ovih dana pojavljivali na web portalima glasi: "To je žena koja se natječe s gitarom i uvijek pobijedi". Ona nas uvijek podsjeti na čuda koja može učiniti najmoćniji instrument, ljudski glas. Glas koji može, kako je to netko šaljivo i rekao, besprijekorno otpjevati i telefonski imenik. Srećom, pjesme koje nam taj glas donosi spadaju među najkvalitetnije pjesme napisane u prethodnim desetljećima. Većinu njih stvorio je Karlo Metikoš, do tada Matt Collins, umjetnik koji je 1971. odlučio da se posveti autorskom radu i piše za svoj izabrani glas.[/blockquote]

Vrata kina Europa se otvaraju u 20 sati kada i počinje prigodni program, početak koncerta predviđen je za 21 sat. Pozivaju sve posjetitelje da zbog limitiranog broja sjedećih mjesta dođu u 20h kako bi zauzeli svoja mjesta. Ulaznice su u pretprodaji od subote, 23. ožujka po cijeni od 80 kuna, a mogu se kupiti u CD shopu Dancing Bear u pothodniku i caffe baru Šetač na trgu Slobode. Kako bi se izbjegla pretjerana gužva broj ulaznica je strogo ograničen. Cijena ulaznice na dan koncerta iznosi 100 kuna.

Za sve posjetitelje koji dolaze iz cijele Slavonije, organiziran je direktan autobusni prijevoz do kina Europa putem požeškog APP-a s polascima iz Slavonskog Broda, Požege i Belog Manastira, više informacija moći ćete naći na službenom FB događaju kina Europe ili putem lokalnih medija.

After party uz zvuke jazza, acid jazza i funka održava se u lounge baru "CLUB" Kapucinska 23 odmah nakon koncerta.

Ovaj koncert će zasigurno biti jedan od onih povijesnih na kojima treba biti i koje se nikako ne smije propustiti.

[important title=NAGRADNA IGRA]Poklanjamo vam 2x1 ulaznicu za ovaj koncert. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je u komenatre upisati SiB.hr me vodi na koncert Josipe Lisac! Dobitnike objavljujemo 16. travnja. Sretno!

DOBITNICI:

Ivan Budrovac
Elvira Jaklić

Ulaznice podižete na ulazu na koncert uz predočenje osobne iskaznice.[/important]


Izdvojeno

Reci što misliš!