VIDEO : Death metalci Behemoth obilježili UFO

VIDEO : Death metalci Behemoth obilježili UFO

Ovogodišnji je Urban Fest Osijek ponudio raznolik program, u kojemu je svatko mogao pronaći nešto za sebe. Od prvog, rasplesanog dana uz Elemental i Elvisa Jacksona, preko domaćeg hard-rocka uz Opću opasnost pa sve do zadnjeg dana koji su obilježili metalci vrlo različitih izričaja.

Naime, u subotu su UFO 2010. zatvorile mlade rock-snage Raptor (Os), Vai ficar preto (Josipovac), Moltencore (Kutina), Bravement (Zg), Vortex (Os), Decomposing entity (Zg), Magma (Bg) i Kymera (Osijek). Zvijezde večeri nisu bile biti različitije, iako obje pripadaju u metalski izričaj.

Prvi je publiku “razdrmao” srpski bend Pero Defformero, koji izvodi nešto što bi se najbolje moglo opisati kao turbo-narodnjačka lirika uz žestoku metal-glazbu. Iako nisu ni prvi ni zadnji kojima je to palo na pamet, ovaj se bend pokazao i te kako popularan među posjetiteljima UFO-a, koji su pjevali refrene uz frontmana u bijelom odijelu.

Inače, UFO je u druga dva dana održavanja bio sjajno posjećen, iako se održava istovremeno s popularnim novosadskim Exitom. U Osijek su zbog UFO-a stigli brojni fanovi dobre glazbe iz cijele Slavonije i Baranje, ali i Zagreba, Rijeke i šire. Vrhunac zadnje večeri UFO-a bio ja nastup poljske black/death metal atrakcije Behemoth, koji je dvije godine za redom proglašen najboljim live death metal bendom na svijetu. Svojim su eksplozivnim nastupom u Osijeku potvrdili da tu titulu nisu osvojili slučajno: publika je bila više nego oduševljena Behemothom koji je prašio oko sat i pol u dvorištu Vege.

 

VIDEO:

TEKST: www.glas-slavonije.hr
VIDEO: www.stv.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja