Lifestyle / Koncerti

Dubioza Kolektiv i Paddy and the Rats obilježili prvi dan UFO-a!

Dubioza Kolektiv i Paddy and the Rats obilježili prvi dan UFO-a!

Prvi dan UFO festivala uz Dubiozu Kolektiv i Paddy and the Rats! Pogledajte što su podijelili s nama...

Završio je i prvi dan UFO-a, te možemo reći kako je atmosfera bila na odličnoj razini. Živahni posjetitelji dali su podršku svim demo bendovima koji su sinoć nastupili (Downer party,Hold your horses, ISANA, Zion Crew) te uz pjesmu i ples dvorište Vege učinili izvrsnim mjestom za izlazak!

/"ufo


Dubioza Kolektiv
podigla je atmosferu, te nakon nekoliko neuspjelih koncerta pokazala da ipak može ostvariti kontakt s publikom, bilo to svojim žestokim performanceom ili lyricsima koji dopiru do ljudi.
 

/"ufo

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Nakon kratkog razgovora s dva člana Dubioze saznali smo da su dečki u žurbi jer već sat nakon UFO-a, odlaze za Poljsku, no drago im je što su nastupili ranije i pružili priliku demo bendovima da pokažu što znaju. Njihov stajling je produkt raznolikosti benda, pa kako ne bi svaki dolazio drugačiji odlučili su svi izgledati isto. Na pitanje što misle je li im odlazak žene iz benda smanjio reputaciju, dečki kažu kako je ona nastavila svojim putem i za napretkom, a uvijek postoje oni kojima su bili bolji s njom i kojima su sada bolji bez ženskog vokala...

Iako su imali malo vremena stigli su napraviti i kratki đingl, za studentsku radio emisiju Brtva glave!

 

Nakon Dubioze nastupili su Sileđije, Kraj programa, ITCH, Noisefight te pripremili pozornicu za poznati mađarski bend Paddy and the Rats! Paddy and the Rats je europski Flogging Molly! Dečki u kiltovima koji slove kao najbolji svjetski Pub n' Roll bend!
 

/"ufo

U kratkom intervjuu o dečkima smo doznali kako bend u svojem zvuku kombinira punk i tradicionalnu irsku glazbu. Nakon okupljanja klasične rock četvorke sa dvije gitare, bas gitarom i bubnjem (Paddy, Vince, Joey i Seamus), bendu su se priključila i dva člana koji su pridonijeli definiranju zvuka, harmonikaš Sonny, te Sam, multiinstrumentalist koji prema potrebi svira violinu, blok flautu, tin whistle flautu, banjo, te tradicionalne celtic bagpipes gajde.

Izjavili su kako im se sviđa Osijek, te lijepe djevojke u gradu i iako ne znaju za hrvatske bendove, podržavaju UFO i sve demo bendove koji su svirali. Prije nastupa ne piju puno, kako im se ne bi događale smiješne situacije. U Mađarskoj su vrlo poznati, a za sve one koji ih još koji put žele pogledati ovoga ljeta neka se zapute u Koprivnicu!
 

/"ufo


Prvi dan također je obilježio vatreni nastup djevojaka koje su svima pokazale svoje umjeće vrtenja vatrenih rekvizita, a i Međunarodni dan poljubaca, povodom kojeg je mladi dvojac dijelio kupone za puse te ih s guštom primao!
 

/"ufo


Što se tiče same organizacije, rasvjete i ozvučenja UFO je ispunio očekivanja! Danas se možete zabaviti uz Pips Chips & Videochps, Eyesburn te mnoge druge bendove! A na ovom linku možete pogledati i točan raspored programa koji danas slijedi! 

[span class=camera]GALERIJA: Dubioza i Paddy and the Rats - UFO 1.dan[/span]

 

Svakako posjetite UFO i ne propustite dobru zabavu i još bolju glazbu!


Tekst: M.Čulo (SiB.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!