Lifestyle / Koncerti

Gunsi na Exitu

Gunsi na Exitu

Svjetski poznati kalifornijski odmetnici, bend koji je tijekom čitave svoje karijere živio krilaticu „seks, droga i rock&roll" i otpadnički heroji prijašnjih nekoliko generacija, Guns N' Roses, nastupit će ovog ljeta na glavnoj pozornici Exit festivala.

Od svog debi albuma, Appetite For Destruction iz 1987., sve do posljednjeg, Chinese Democracy, iz 2008. godine, ali i novog albuma za koji tvrde da već imaju spreman materijal, Gunsi su bili misionari rokerskog shvaćanja slobode koje predvodi enfant terrible i ikona rock&roll kulture, Axl Rose.

Guns N' Roses su svjetsku popularnost stekli osamdesetih i početkom devedesetih godina svojom glazbom koja je mješavina hard rocka, blues rocka, heavy metala i glam metala, ali i spektakularnim koncertima, skandalima i tučama. Malo tko nije odrastao uz rock himne poput Sweet Child Of Mine, November Rain, Paradise City, Knockin' on Heaven's Door, Don't Cry ili Welcome to The Jungle.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U travnju 2012. Guns N' Roses bit će primljeni u Rock and Roll Hall of Fame, ispisujući tako najznačajnije stranice svjetske rock baštine.

„Kao jedan od simbola osamdesetih godina, Gunsi su vratili interes za rock glazbu kod najšire publike u vrijeme prevlasti electro i dance-popa, osuvremenjujući njezin originalni hedonistički bunt i prevodeći ga na ponašanje i jezik razumljiv novim generacijama..." – objašnjava menadžer Main stagea Exit festivala, Dragan Ambrozić.

„S jedne strane zavidno sviračko umijeće, a s druge ispadi i ekscesi kao u najboljim danima klasičnih putujućih rock cirkusa jednih The Rolling Stonesa ili Led Zeppelina, bili su pokazatelj da su Guns N' Roses mislili od početka ozbiljno, kad su obećavali da će dovesti u pitanje svaki status quo. Dugo prije njih nije bilo novog, dobrog i istovremeno tako nestabilnog benda, koji je s uspjehom pravio i prodavao platinaste ploče, a da je i dalje zvučao uvjerljivo odmetnički..."

Guns N' Roses su u intervjuu za NME u siječnju ove godine najavili da im je sedmi po redu studijski album prioritet, kao i da imaju tonu novog materijala, tako da na Exitu možemo očekivati premijerno izvođenje novih hitova. Svi prethodni albumi Gunsa prodani su u više milijuna primjeraka, dostižući platinaste tiraže i sjajne uspjehe na top listama širom svijeta.

Svoj nastup na ovogodišnjem Exit festivalu koji će se održati od 12. do 15. srpnja već su potvrdili legendarni New Order, moćni Gossip, rock'n'roll atrakcija Wolfmother, world music senzacija Buraka Som Sistema, dok na Dance Areni nastupaju Richie Hawtin, Miss Kittin, Art Department, Maceo Plex, kao i članovi Cadenza etikete, Luciano, Reboot Live, Kenny Larkin, Robert Dietz i Maayan Nidam.

O EXIT FESTIVALU: Exit je ljetni glazbeni festival koji se održava jednom godišnje u Novom Sadu od 2000. godine. Festival traje četiri dana, održava se početkom srpnja, na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi koja potječe iz osamnaestog stoljeća, naslonjenoj na obalu Dunava.

Exit je već godinama jedan od najboljih glazbenih festivala u Europi i mjesto gdje su neke od svojih najboljih nastupa imali Snoop Dogg, The Prodigy, Paul Weller, Arctic Monkeys, Moby, Chemical Brothers, Iggy Pop, Garbage, Primal Scream, Jamiroquai, Nick Cave, Billy Idol, Portishead, Roger Sanchez, Carl Cox, Frankie Knuckles, David Guetta i mnogi drugi.

Exit je 2007. godine osvojio nagradu „Najbolji europski festival" koju dodjeljuje udruženje 40 najvećih europskih festivala.

Exit podržava veliki broj društvenih i humanitarnih inicijativa i akcija. „The State of Exit Fondacija" osnovana je 2010. kako bi pomogla unapređenju visokog obrazovanja u Srbiji.

Ulaznice za Exit koji će se održati od 12. do 15. srpnja 2012. su u prodaji. Više informacija o ulaznicama i prodajnim mjestima možete pronaći na: www.exitfest.org.

ULAZNICE:

Festivalska ulaznica – 555 kn
Premium paket – 895 kn za cijelu Hrvatsku, odnosno 745 kn za kupce iz Osijeka – paket sadrži festivalsku ulaznicu, mjesto u kampu i prijevoz
Kamp – 190 kn

Ulaznice i paketi za Exit 2012. mogu se kupiti na službenim prodajnim mjestima u Hrvatskoj:

Dallas Music Shop, Teslina 14, Zagreb
AVE Fashion Store, Portanova, Svilajska 31a, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M. Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj

    


Izdvojeno

Reci što misliš!