Lifestyle / Koncerti

Maybeshewill u Osijeku 10. svibnja - ulaznice od 1. ožujka

Maybeshewill u Osijeku 10. svibnja - ulaznice od 1. ožujka

Rock/post band Maybeshewill iz Velike Britanije na svojoj turneji održati će koncert u Osijeku, 10. svibnja.

maybeshewill400Kada je posljednji puta jedan ovako relevantan bend bio u Osijeku? Kada smo imali priliku u našem gradu vidjeti neke glazbenike koji su u danom trenutku,unutar svog žanra, sam vrh svjetske scene? To će se dogoditi 10. svibnja u Klubu Mini Teatar kada će koncert održati jedan od najpopularnijih svjetskih instrumentalnih rock bendova, Maybeshewill iz Velike Britanije.

 

Critical Distance:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Maybeshewill je post rock/post metal bend iz Leicestera u Engleskoj, osnovan 2005. godine. Već iduće godine izdaju EP sa 4 pjesme imena „Japanese Spy Transcript" koji vrlo dobro prolazi unutar užih krugova slušatelja. No zato 2 godine kasnije izlazi album „Not For Want Of Trying" koji instantno završava na vrhovima svim ljestvica relevantnih post rock portala i radio emisija, a u tjednu izlaska je na BBC Radiju proglašen albumom tjedna. Na taj način bend automatski postaje poznat i izvan Velike Britanije. Godinu dana kasnije izlazi drugi album „Sing The Word Hope In Four-Part Harmony", kojim bend predstavlja jedan žešći zvuk, te izlazak iz konstantnog etiketiranja u post rock žanr, te tome pridodaju i post metal, experimental te još neke pridjeve. Bend sam sebe najviše voli etiketirati kao instrumentalni rock uz korištenje elektronike.

Last Time This Year:

Iako su od samog početka u svojim pjesmama imali zvuk klavijatura, tek od 2011. godine unutar stalne live postave benda dolazi klavijaturist, te u tom sastavu snimaju treći album „I Was Here For A Moment, Then I Was Gone" koji je njihov apsolutno najzreliji uradak, te koji ih je napokon lansirao u sam vrh scene, što najbolje govori podatak da se nalaze na 7. mjestu last.fm ljestvice  najrelevantniji izvor za provjeru stvarne „slušanosti" nekog izvođača) u post rock žanru, te im popularnost neprestano raste.

He Films Clouds Part II:

Ono što posebno krasi ovaj bend je njihova raznolikost, od pjesama stvorenih za headbanging, do onih gdje je potrebno samo zatvoriti oči, te opustiti se i uživati. Posebno su upečatljivi njihovi live nastupi gdje osim zavidne energije možemo primijetiti i izrazitu vještinu sviranja, te ovaj bend može biti zanimljiv i onima koji cijene prije svega znanje i virtuoznost, a također i onima kojima je bitno jedino kako to zvuči i izgleda. U svakom slučaju bend za svakoga i bend koji se ne smije nikako propustiti.

Predgrupe će biti:

PORTMAN (Našice) – Našićki „instrumentalci" Portman postoje već preko nekoliko godine, te su prošli fazu od metal benda, pa preko promjena postava, do instrumentalnog benda, čiji se žanr najbolje može opisati kao fuzija post rocka sa svom mogućom muzikom koji članovi ovoga benda preferiraju, ili im jednostavno uđe u uho. I na taj način dobivamo jedan super kvalitetan bend koji još uvijek nije došao do statusa na sceni kakvog zaslužuju. Osječani ih već dobro poznaju, a oni koji ih ne znaju bi ih trebali upoznati, jer je riječ o izrazito kvalitetnog bendu kakvim bi se Našice, pa i cijela Slavonija trebali ponositi...

GO MARS (Osijek) - Detaljniji poznavatelji osječke scene, te ljudi koji redovno posjećuju koncerte već su se sigurno upoznali sa ovom sjajnom četvorkom imena Go Mars, bendom koji kritika obožava, a publika ih smatra ponajboljim bendom u gradu Osijeku na ovom koncertu će nastupiti nakon male kreativne pauze nastale radi nedostatka prostora za probe, no vjerojatno će se vratiti jači nego ikada. Popis bendova u kojima su svirali članovi ovoga benda je impresivan no prije svih treba spomenuti Crepes Suzette, La Gusta Superior, Red Rooster te COG. Ni njihov zvuk nije lagano definirati, i to je također jedna posebna draž ovoga benda.

Ulaznice za koncert u pretprodaju dolaze 1.3., te će se moći kupiti u Baru Cadillac ( moguće dodavanje još kojeg mjesta u međuvremenu ). Što se tiće Đakova, Našica, Slavonskog Broda, Vukovara, Požege i Vinkovaca, potrebno se je javiti na facebook najavu koncerta, radi informacija, ili na facebook stranicu kluba Mini Teatar http://www.facebook.com/ClubMiniTeatar

Cijena ulaznica u pretprodaji je 40kn, dok će na ulazu biti 60kn.

Tekst: SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!