Lifestyle / Koncerti

Neno Belan & Fiumens 21. listopada u Osijeku + nagradna igra

Neno Belan & Fiumens 21. listopada u Osijeku + nagradna igra

Bogatu koncertnu jesen u Osijeku, dodatno će obogatiti svojim nastupom Neno Belan & Fiumensi. Koncert će održati 21. listopada 2011. u novootvorenom koncertnom prostoru Medium.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 40kn i mogu se kupiti u CD Shopu Dancing Bear (Trg Ante Starčevića), Video Crossu (Donji grad), te u samom Mediumu (četvrtak, petak, subota navečer). Na dan koncerta cijena ulaznica biti će 50kn. Organizatori napominju kako je broj ulaznica ograničen!

[important title=Neno Belan - životopis]Nenad Belan (Split, 2. veljače 1962.) je hrvatski kantautor, pjevač i skladatelj pop-rock i zabavne glazbe mediteranskog izražaja.
Trenutačno živi u Rijeci, nekad frontman popularnog splitskog sastava Đavoli, s kojima je u kratkom roku postigao veliki uspjeh na području bivše Jugoslavije, te ostavio pregršt evergreenova iza sebe, kao sto su "Pričaj mi o ljubavi", "Stojin na kantunu", "Bambina", "Dani ljubavi", "Ja volim je", "Ostani uz mene", "Dugo toplo ljeto", i druge.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon raspada sastava 1991., 1992. godine seli u Zagreb, a 1995. godine i u Rijeku, te nastavlja sa uspješnom solo karijerom i održava kvalitetan stvaralački kontinuitet, tako da je i 1990-ih godina objavio niz uspješnih pjesama kao sto su "Sunčan dan", "Vino noći", "Rock galama", "Dotakni me usnama", "Ponoćna zvona", "Ivona" i druge, a danas je solo izvođač uz prateće Fiumense.

Njegova glazba je pod direktnim utjecajem The Beatlesa i The Beach Boysa, te općenito zvuka rock'n'rolla 1950-ih i 1960-ih godina, kao i dalmatinskih etno melodija i talijanskog belcanta, odnosno kancone.

Posljednji u nizu hitova kao što su "Galeb", "Kad plima se diže", "Rijeka snova", "Divojka sa juga" i "Srce od leda" svoju privlačnost temelje na retro zvuku Belanovog crvenog Gretscha, vokalnom višeglasju i temama o ljubavi, nostalgiji, Mediteranu.

Iako diskografski nije pretjerano aktivan posljednjih godina, Neno Belan & Fiumens redovito održavaju koncerte diljem cijelog prostora nekadašnje bivše države Jugoslavije. Novi zajednički album Rijeka snova donio im je 2008. nagradu Porin za najbolji pop album.[/important]

NAGRADNA IGRA!

SiB.hr vam poklanja 6 ulaznica za koncert Nene Belana & Fiumensa u Mediumu. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je lajkati ovaj članak i u komentar upisati: SiB.hr mi poklanja ulaznicu za koncert Nene Belana.

Na koncert idu:

Matea Kovčalija, Zdenka Dudaš, Ana Kramar, Ljubica Zubica (Josipa Jantoš), Bojan Škorić, Daniel Haman

   


Izdvojeno

Reci što misliš!